Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 november, 2020

Julen på Svenskt tenn 2020 – en pigg & färgglad jul

Nu har Svenskt tenn öppnat sin julshop och visar upp en jul som går i glädjens tecken. En färgfest, massa kreativitet och glädje. Precis det vi behöver detta år. Efter månader av tyngd ska vi nu fira jul och så klart vill vi se fram emot det. Inte läge att tona ner eller hurra till det, fram med ljusa glada färger säger Svenskt tenn.

Butikens jul är nu öppen men jag och min vän och kollega Johanna Hulander fick en liten sena peak innan med en visning. Ja  du fattar min totala glädje va???

Årets julbutik är annorlunda för att kunna hantera Corona. Vanligtvis har hela julsortimentet vistats i detta rum, det mot gatan, men för att undvika trängsel så är det flera rum, eller hela butiken är julig.

Många vackra hängen och detaljer. Det jag gillar mycket är att dessa saker inte måste bara användas till jul. En modern tanke.

Väldigt roligt att se på julen med Johanna för förra året spelade vi in ett poddavsnitt till hennes podd; Inredningspodden med fokus på julen. Du kan lyssna på det avsnittet HÄR.

Hängen att hänga i granen. Eller var som helst. Kanske i en ljusring? Gillar saker som kan användas till mycket.

Dessa magiska pappblommor har skapats av Sofia-Mokkasin.

Tyget Mirakel har fått en ny bakgrundsfärg som passar in i julen men samtidigt passar alldeles utmärkt året runt tycker jag. Addera på en röd kudde och mässingsljusstake och det blir jul. Hade väl aldrig trott att korall skulle kännas jul.

Kanske att jag måste smälta denna gröna färg lite. Inte så det osar jul men amaryllis, hyacinter, citrusfrukter gör ju det. Allt handlar om hur man skapar sin jul.

En juldukning fylld med färg och olika material. En sådan dukning jag älskar.

Solen lös starkt och gav vackra skuggspel.

Jag, Estrid och Johanna. Och jag hade på mig min allra färggladaste outfit.

Som jag sa så är julsortimentet utspritt i butiken och i det rum på övervåningen som vanligtvis är tesalong är det nu också julbutik.

Julstrumpor! Jag har mina egna men dessa är verkligen vackra.

Sådana vackra glas! Färgat glas har verkligen fått ett uppsving och en dukning blir ju så mycket mer energi med dem.

Jag köpte två saker som kommer förgylla julen här hemma. Toppstjärnan jag missade förra året då den tog slut, inte glömt den så nu slog jag till samt en krans jag suktat efter i flera år. Två genomtänkta och efterlängtade köp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.