Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 december, 2020

Klippet från julpysslet i Nyhetsmorgon

Hej och tack snälla för alla fina, värmande och glada hälsningar jag fått efter sändningen i Nyhetsmorgon igår. Jag blir alldeles lycklig av att få höra och se hur jag kunnat inspirera. Som ett meddelande från en mamma till en 7-åring som hade sett inslaget och sprungit till kylen för att ta av det röda vaxet på deras julost. Finns inget som gör mig gladare!

Här har du inslagen uppdelade på 3. Ja, du får hänga med nu för det var 7 stycken olika pyssel på mindre än 9 minuter vi hann med. Det går undan vill jag lova.

Om du tycker att det kanske går lite väl fort och önskar ha tydliga beskrivningar och steg-för-steg så kolla HÄR för alla pyssel.

Behind the scenes

Jag tog lite bilder så du kan få följa med bakom kulisserna så att säga.

Taxin kom kl 06.50 och vi åkte genom en väldigt vacker Lucia-stad. I rondellerna här i Bromma så hade någon varit uppe i ottan och tänt hundratals marschaller runt om hela på flera rondeller. Så vackert, så fridfullt.

Blev visad till kulisserna bakom där mitt bord jag skulle få använda fanns. Jag var klädd i mitt mest julröda jag hade.

Bara att börja styla bordet. Ska se julmysigt ut samtidigt som det ska kunna filmas från tre kameror på det. Och samtidigt kunna vara rörligt då bordet, eller två bord om jag ska vara ärlig, ska kunna rullas mellan tagningarna. Inte ha saker som lätt välter osv.

Medan jag riggade övade OD på de vackraste sångerna.

I green room förtändes ljusen på lucia.

I vanliga fall så är en av de lyxigaste sakerna med att vara med i TV sminkningen och håret man får. Med corona så är det slut på det. Jag får sminka och fixa själv. Jag har lärt mig att “kameran äter färg” så jag tog mer av allt än vad jag brukar.

Bordet klart och nedräkning till sändning.

I köket stod konditorn Alexander Pelli och skapade de mest fantastiska bakverkan. Saffransdoften var gudomlig.

Studiomannen Johnny som klarade de mest nervpirrande situationerna: När det var dags för nyheter insåg nyhetsankaret att han inte hade mikrofonen på sig. Ljudkillen var borta. Vi pratar sekunder till nyheterna här. Jag och Jenny står och “påar” nyheterna medan bakom kameran river konditorn Alexander av sig kockjackan, sliter av sig sin mick som kastas över till nyhetsbordet och i galen rask takt får nyhetskillen på sig den medan det klipps till den kameran. Tror vi alla kollapsade av stress men inget som märktes utåt. Det är det jag älskar med direktsändning.

Så nära ikonen Leif GW Persson jag nog kan komma.

Var tvungen att föreviga.

Och här blev det stressigt värre också. Tanken var att jag i mitt 3.e och sista block skulle stå i köket ihop med Alexander och göra bakplåtspappersstjärnor men tiden fanns inte att det skulle gå så jag får snabbt som ögat fixa tillbaka till ett eget bord och instruktionen om att “du har 30 sekunder på dig i sändning att berätta om pysslet”. Det är därför jag är så galet snabb i min beskrivning. Tänk om jag fick hålla i ett helt eget program – måste starta YouTube kanske ändå?, då hade jag kunnat prata länge och väl, ha ha.

Sändningen avslutades lika vackert som den startade – med sång från OD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.