Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 december, 2020

Julkalender från barndomshemmet med fina & lömska minnen

Har du också ett ovärderligt julpynt? Du vet, ett sånt som inga pengar i världen skulle kunna få dig att sälja det. Den här vägghängda julkalendern i tyg är min sådana.

Den fick jag med mig från föräldrarna när jag själv fick barn. Den julkalender jag och mina tre bröder längtade så efter, för den var det första pyntet och första tecknet på att det snart var jul. Och den grej som det busades med.

Vi fyra syskon fick var fjärde dag ta en skumtomte (alltid skumtomtar!) från kalendern och i sann enkelhetsprincip (nytt ord) så tog vi i åldersordning. Jag som yngst startade alltså den fjärde. Vilket också gav att jag fick julafton. Kan ses som en bonus men icke!

Dels så stelnar skumtomtar i luften men så gick mina lömska storebröder och småbet på godisarna. Så där osynligt bakom ”fickorna”. Minns VÄLDIGT klart hur jag, troligen 7-8 år, trippade ner i köket tidigt på julaftons morgon för den sista luckan och tomten. Det var ju bara luvan kvar!!! Den lilla bit som stack upp var bara det som fanns och den var dessutom stenhård.

Jag å brorsorna har talat ut om detta, lagt det bakom oss och kan gå vidare, ha ha. Jag har berättat detta för mina barn och jag tycker mig se något busigt i ögonen på lillebror. Han skulle mycket väl kunna göra något sådant. Den lille sockerråttan till busfrö.

Som sagt ovärderligt julpynt. Visst är det dem man längtar efter att få sätta och ta fram?

Comments (3)

 • Hejsan!
  Tack för en härlig blogg, du inspirerar verkligen 🙂
  Jag ser din fina vas med amaryllis i. Vad är det för storlek på denna?

  En riktigt god jul önskar jag dig!

  • Hej och stort tack Chanette. Det är en vas från Skruf. Kolonn heter den och är i mellanstorleken. Älskar den och den är perfekt alla säsonger och årstider.

   Tack igen
   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.