Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 januari, 2021

Sushi av godis – det blev min utmaning av barnen

Sushi av godis! Det var vad barnen önskade när vi inför detta jullov pratade vad vi ville göra. Eller så här: vi insåg ju att vi skulle vara hemma väldigt mycket detta lov och diskuterade olika saker vi skulle göra och vad alla ville göra. Så att alla skulle få en önskan uppfylld.

“Åh, kan vi inte ha en real eller fake-middag?” frågade dottern. Då jag inte är en van tiktok-tittare eller youtubeföljare så hängde jag inte riktigt med men förstod i alla fall att det var något barnen just sett där.

De förklarade att det är föräldrar som servera två tallrikar till barnen och så ska barnen gissa vilken av tallriken med, tex hamburgare som är äkta och vilken som är av godis.

Kände genast att det både var en omöjlig sak att göra samt att det skulle gå enormt mycket tid till detta. Jag föreslog att vi kunde mötas på vägen och göra någon vanlig rätt som godis. Pizza låg nära till hands men det blev sushi. Sushi av godis ska väl inte vara så svårt. Går man in på Pinterest så får man inspiration (och prestationsångest) och jag har sett min kompis Karin göra det tidigare så detta borde gå.

Sushi av godis

Nä det var det inte. Det var enkelt och superkul. Svårast var att hitta lämpligt godis avät göra sushin av.

Sushi av godis

Och jag gick inte med på att det var jag som skulle göra det åt barnen utan de skulle minsann göra sina egna. Vilket ju var superkul. Ett riktigt kul pyssel.

Sushi av godis

Jag använde mig av stora marshmallows för ris och så klart fiskar för lax, tonfisk och annan fisk. I vår butik fanns även godis som bläckfiskar och hajar – så bra. Skumbanan fick vara den obligatoriska omelettbiten. Uppsnurrade lakritssnurror fick vara sjögräs runt “omelett” och “avokado”. Sushirullar gjorde jag genom att sticka genom finger på marshmallows och trycka ner olika bitar godis och sedan rulla in i kavlad Kick (eller Käck som jag envisas med att fortfarande kalla dem). Wasabi blev sönderklippta gröna gelegodisar och soja hade jag chokladsås.

När jag tog denna bild hade jag fortfarande inte kommit på att jag kunde sticka hål på marshmallowen utan hade öppnat den. Det blir inte lika snyggt så soppa över det.

Så himla kul det blev. Massa kreativa sushibitar från dottern med kompis.

Vill du ha fler tips på kul och pyssliga godsaker? Klicka då HÄR för massa pysselbak.

Sushi av godis

Så; real or fake??? Det är nog inte en svår fråga men jag är väldigt nöjd med resultatet. Barnens sushibitar blev mer kreativa. Jag var nog lite mer naturtrogen i min kreation.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.