Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 februari, 2021

Tack gode gud för årstider! Vinter vs Sommar – båda vinner

Jag tror inte jag är ensam om att slås av hur fantastiskt det är att bo i ett land med så tydliga årstider, temperaturskillnader och skiftningar. När man är mitt uppe i den varmaste sommaren och svetten rinner och man söker skugga likt en vampyr som skyr solen är det svårt att föreställa sig hur det att inom bara några månader ha lager på lager, frysa händer och fötter till isbitar och nästippen bli stel.

Jag tror jag tjatar hål i huvudet på barnen just nu: “är det inte fantastiskt – bara nyss gick vi här i badkläder och flipflops och nu åker vi pulka på samma ställe!?”

Vinter vs Sommar – båda vinner

Ja men kolla bara här:

Här är trappan ner till vår badstrand. Det går knappt att gå där nu för snön har liksom trollat bort trappstegen så det är snarare en rutschkana. isen ligger tjock på Mälaren och skridskobanor har skottats fram av glada grannar.

Samma trappa en dag i sena augusti. Den årliga metarkvällen kvällen innan skolstarten. Varm kväll som inte kräver mer än shorts och t-shirt. Snart är vi där.

Här är från första dagen snön föll i år. Då trodde vi det inte skulle bli så mycket mer än så här, var rätt nöjda redan då. Nu ligger snön nästan knähög. Vägen mot stranden även detta.

Samma vägstumpen en annan metarkväll (det ser man på att lillkillen vuxit några decimeter från förra bilden.) Brunbrända sommarlovsben och solblekta kalufser.

Vår trädgård är nu gömt i ett tjockt täcke, slumrar fint i några månader för att sen…

… bli vår gröna yviga oas. Det är fantastiskt när man tänker på det, elle hur??!!

Så vad vill jag säga med detta? Jo, det är skittider nu! Nej jag menar inte att det är dåligt med snö och vinter, utan det är skit att vi inte kan ses, pandemin håller oss ifrån varann och stänger in oss. Men snart, mycket snart kommer det varma ljusa tider igen och vi kan då ses nästan som vanligt utomhus. Kanske att alla fått vaccin och kan leva som vanligt, det vet vi inte, men det vi garanterat vet är att det blir snart sommar. Det känns fint.

Comments (2)

  • Kan bara hålla med! Älskar Vinter! Älskar Sommar! För att inte tala om spirande vårblommor och prassliga höstlöv..
    Det är underbart med växlingarna. Är det ett ålderstecken månne ❤️ Fint inlägg, tack!

    • Tycker vi ska sätta 2021 som året då vi verkligen nyttjar naturens skiftningar. Inte ett ålderstecken, absolut inte! Hoppas jag, ha ha.

      Kramar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.