Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 mars, 2021

Gör ett klätt stående påskägg – ett italiensk påskägg

Vill du ge bort ett lite annorlunda påskägg? Eller bara uppdatera de gamla pappäggen du kanske redan har hemma? Ett göra ett stående ägg klätt i tyg gör genast det gamla ägget roligare.

Känner du till de italienska påskäggen i cellofan? Jag såg sådana för en massa år sedan och tyckte de var så vackra. Stilen levde kvar i minnet och jag gjorde ett eget i tyg 2013. Och nu var det dags igen. Passade på att ta nya bilder.

Roligt med ett stående ägg. Lite mer lyxigt kan jag tycka. Ja lite mer italienskt.

Vet du vad columbi ägg är? Det sägs att Christoffer Columbus fick frågan om ett ägg kan stå upp. Många försökte men gick bet, då knäckte han till ägget underifrån så botten blev platt – och kunde stå. Klurig kille! Så här har vi ett columbi ägg av papp och tyg.

Gör ett klätt stående påskägg – ett italiensk påskägg

Behövs
Pappägg
Godis
Tyg klippt till kvadrat
2 gummiband
Sidenband

Gör så här: Fyll ägget med allt ditt goda påskgodis och sätt ihop ägget. Trä ett gummiband runt ägget så det håller ihop.Tryck in botten lite så rundningen plattas till.

Ställ ägget mitt på tyget. För upp tyget genom att först ta mitt på sidorna och sedan hörnorna. Fäst ihop med ytterligare en gummisnodd. Knyt ett band runt “halsen” till rosett. Ställ ägget. Klart.

Kanske du blev inspirerad. Då blir jag glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.