Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 januari, 2022

Nyårsafton firades i tre hus, i tre steg

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Ja men då kom då äntligen inlägget med nyårsaftonen här. Jag har rensat min hårddisk i flera dagar och det börjar nu fika så då kan jag få upp julafton också… Kommer liksom ur synk när inläggen halkar efter.

Hur som helst! Nu var det nyårsaftonen jag skulle visa upp.

Fixad och klar. Samma nyårsklänning sedan 4 år.

Nyårsafton firades i tre hus, i tre steg

Vi var tre grannfamiljer (14 pers) som ville fira tillsammans och för att dels göra nyårskvällen lite roligare (det är verkligen en lång kväll) och sedan för att fördela ansvaret mellan oss valde vi att dela upp firandet på alla våra hus. Så förrätten i ett hus, varmrätten hos oss och sedan efterrätten i det tredje. Med facit i hand – vilket grymt koncept!

Vi började då i ett hus där det var mingel i köket med bubbel och snittar. Här hade jag tydligen tappat allt vad bloggare/influncer är så jag plåtade inga bilder alls! Men det var även en aktivitet här. Ja jo, det glömde jag också nämna – vi alla hade utöver mat och dryck ansvarat för olika aktiviteter. Och här var första uppdraget att göra en nyårshatt. Värdparet hade gjort utskrifter från tidningshemsidor över olika händelser från 2021 som man då fick göra hattar av. Så kul!!!

Vår äldste son och grannsonen är lika gamla och de hade gjort en Kahoot på temat nyår och 2021 som alla 16 deltog i. Så himla kul grej att göra om du inte testat. Man gör alltså en frågesport online som deltagarna går in på en sida för att logga in på det unika spelet och deltar.

Efter det åt vi förrätt som var lyxig sakgen med två olika sorters rom med nybakat bröd. Mums!

Jag och maken smet i förväg för att koka potatis, tända ljusen och börja med middagen.

Nyårsdukningen fick ett eget inlägg HÄR om du vill se mer.

Jag har ju gamla loppade brädspel på soffbordet och det slår aldrig fel – det blir spel och turneringar varje gång när nån slår sig ned där. Även katten Birger ville vara med.

Jag och maken hade skissat på vår varmrätt ett tag och den landade i ångad torsk, pressad mandelpotatis, ångad broccoli samt haritcot verts och knaperstekt salsiccia, och sedan två olika såser varav den ena är “världens näst bästa sås” för kockenTommy Myllemäki kom två i Kock-vm med den. Ni som vet, ni vet att maken är en makalös hemmakock och denna måltid gjorde han heeeeeeelt fantastiskt. Jag assisterade och diskade – för det är jag världsbäst på!

Men först bjöd vi på en CCC – Classic Champgane Cocktail.

Efter middagen hade jag ordnat en frågesport på temat film och tv-serier. Jösses vad kul det var för det lyfte på minnesluckan för alla oss som kollat på tv-serier och filmer på 80- och 90-talen. La också in frågor för barnen med mycket nya barnprogram så det var för alla. Jag ska lägga upp den här sen.

Sen var det vidare till nästa hus för efterrätt. Barnen fick skapa sin egna efterrätt med att pimpa och piffa till muffins. Ett mycket bra koncept jag använt på dotterns kalas bl.a.

Vi vuxna fick en krämig glass/parfait av dulce de leche.

Barnen. hade skattjakt! Först fick de leta efter pusselbitar, lägga pusslet som blev till en ledtråd och sedan leta upp skatten. Ibland vill jag ha samma lekar för vuxna. Superkul.

Vips var klockan 23.50 och dax att klä på sig för att gå ut på höjden. Utsikt långt in till stan så där är bra chans att få se fyrverkerier. Maken hade köpt en sk tårta som firades av precis kl 00.00. Gott nytt år!

Tillbaka till hus tre där musiquiz med underbar musik från 80-talet. Vilka minnen alla låtar gav. Typ – liten Helena på disco.

Vår minsting som inte alls är så liten längre och blir ju försjuttsingen 9 detta år.

Bäst att krama och gosa så länge det går.

Avslutade natten med dans till våra bästa låtar. Vilken underbar kväll, perfekt avslut på 20221 och vilken fantastisk start på det ny året. Tacksam över denna kväll. Jag hoppas att du också fick en fin kväll.

Comments (3)

 • 14 pers, 16 pers och många fler när raketerna skulle skjutas… Covid-pandemi pågår. Rekommenerat att man firar med de närmaste?

  • Hej Lena, gott nytt år! Ja vi var 14 pers, blev fel där på andra siffran. Vi var 3 familjer vilket jag inte tycker är på något sätt är att bryta mot de rekommendationer som nu finns. Eller har du någon annan info? Jag har hört att man inte ska vara fler än 50 personer hemma nämligen. Vi var fullt friska, inga symptom, alla över 12 vaccinerade. Dessutom är vi grannar så vi ses ofta och har ju samma bubbla. Hur tycker du jag skulle gjort?

   Ha en fin dag.

   Med vänlig hälsning,
   Helena

 • Ber så mycket om ursäkt! Det framgick inte att ni lever i en grannbubbla och alltså bara riskerar att smitta ner varandra inom bubblan. Och symptomfri betyder inte per automatik att man inte är smittbärare. Och visst – rekommendationerna säger att man FÅR vara 50 personer hemma men frågan man kan ställa sig är om man BÖR vara det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.