Följ mig:
Påskmat Smårätter & plockmat Tillbehör

Härlig servering! Sallad i ett salladsblad som portionsservering

24 mars, 2022

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Jag la upp receptet på min formidabla sås här om dagen och den hade jag på en sallad men jag sa inget om själva salladen då. Så det kommer här. Ett enkelt grepp som gör även den enklaste lilla sallad roligare, mer intressant. Allt ligger i presentationen.

Sallad i ett salladsblad som portionsservering

Det är alltså att man gör portikonsservering av salladen och gör salladen i salladsblad, i detta fall isbergssallad. Romansalladens raka långa blad är också härliga att använda, perfekt för tacomiddagen skulle jag säga.

Ingredienser:
Helt huvud isbergssallad
Bladspenat
Gurka
Sockerärtor
Avokado
Kallrökt lax
Salladslök
Formidabel sås

Gör så här: Lossa försiktigt av hela blad av isbergssallad. Skölj, låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan på tallrik. Fyll salladsbladet med ansad bladspenat, gurka i kuber, klippta sockerärtor, avokado i bitar, skivor kallrökt lax, finstrimlad salladslök och sedan min formidabla sås. Servera med en rostad/smörstekt skiva levainbröd.

Och detta var ju bara ett förslag på vad en sallad i ett salladsblad kan innehålla. Jag tänker genast på påsken med ljumma nykokta ägg och handpillade räkor direkt från Smögen med dillmajonnäs. Mums!

Också gott att göra hamburgare som vanligt men istället för bröd ha isbergssallad. Kräver dock ett gäng servetter kan jag säga.

Lite roligare, lite snyggare men lika gott som en ”vanlig” salladsservering.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Elwa 24 mars, 2022 at 22:03

  Såsen… begärlig!

  • Svara Helena Lyth 25 mars, 2022 at 09:37

   Vad härligt att höra. Gör mig jätteglad.

   Ha en fin fredag.
   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close