Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 april, 2022

Hasselbacksmorot perfekt i påsk

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Hasselbacksmorot! Ja men så klart – allt går ju att “hasselbacka” så att säga. Hasselbackspotatis är en favorit och till och med  yngste sonen som inte tycker om potatis om det inte är som pommes eller mos gillar det. Det är ju som chips/pommes. Kan jag då få honom att gilla morot???

Nu i påsk så är det påskharar precis överallt så att ha en morotsrätt till påskbordet känns verkligen rätt. Och när den får vara så här rätt upp och ned blir det verkligen påsk kan jag tycka. Ha den som tillbehör till en huvudrätt eller låt ligga på fat på påskbuffén – allt funkar.

Hasselbacksmorot

Ingredienser:
800 g morötter
75 g smör
1 msk fond el annan smaksättare
0,5 dl ströbröd

Gör så här: Värm ugnen till 225°. Skala morötterna och kapa blasten om det finns någon. Lägg en morot mellan två träslevar på skärbräda och skär med vass kniv täta skär längs med hela moroten. Träslevarna gör så att inte skären går ner hela vägen på moroten. Lägg sedan alla skurna morötter på en plåt eller ugnsfast form.

Smält smöret och krydda med fond eller kryddor. Häll jämnt över morötterna och avsluta med att pudra över ströbröd. Ställ in ugnen för att lagas i 30 minuter. Ta då och då ut för att ösa smöret över morötterna.

Servera omgående.

Mer tips på påskmat? Kolla då in dessa:
Lammwallanbergare
Fyllda ägghalvor
Flera tips på påsksillar
Gubbröra
Anjovisrulle
Matig pannkakstårta med lax
Rödbetsinlagna ägg
Lax- & avokadosallad
Påskfocaccia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.