Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 maj, 2022

Lite mör efter intensiv helg på Mallorca

Det tillhör inte vanligheterna att få festinbjudningar efter år av pandemi. Och det tillhör sannerligen inte att festinbjudan går till Mallorca. Tidigare i våras så kom en fantastiskt brev om att vänner fyller 50 och bjöd på fest i deras hus på Mallorca. ”Nä men inte kan vi väl åka till Mallorca??!!” var vår första tanke. För sånt kändes både för ovanligt och väldigt stort att ta in. Men efter koll i kalender och barnvakt så insåg vi att det kunde vi och att fira vänner vill man ju. Äran att få bli bjuden och glädjen i att få vara med att fira var självklar.

Festen var i dagarna två med båttur på fredagen längs med kusten och middag och härlig kväll på lördagen. Och där emellan så skulle vi få in lite sightseeing. Jag har inte varit på Mallorca sedan 80-talet på charter med föräldrarna medan maken aldrig varit där. Så två helt nya gäster kan man säga.

Här kommer lite snabba bilder och sen så återkommer jag med lite mer utförligt om de saker vi upplevde på ön. För det var verkligen en underbar ö som hade så mycket att ge. Vi hann med en massa på bara två dagar men vi lämnade med tusen och en saker vi önskar göra där om vi kommer tillbaka.

En dag och båttur i Port de Soller

Vi kom fram sent till vårt hotell Pure Salt i Port de Soller på torsdagen men det gjorde inte vårt bagage!!! Vet inte om du varit med om det – att stå vid ett bagageband och se väskor försvinna bort och det blir tomt på bandet men att inte din väska kommit. Bara att inse, vårt bagage fastnade i mellanlandningen i Zürich. Och med det alla kläder och viktiga saker i necessär så klart men även linser vilket gjorde mig mest stressad. Att var på Mallorca utan att kunna se är värre än att vara fel klädd.

Förhoppningsvis skulle väskan komma nästa dag men i västa fall efter två dagar.

Då jag inte ville riskera att vara utan smink så sov jag med mascara och linser. Det kändes så ofräscht att vakna men en härlig frukost och utsikt hjälpte till. Glad över att kunna se den om man säger så…

Jag hade rejäla gympadojor, jeans och tjock stickad tröja – inget som passar Medelhavet och för den varma dag som det skulle bli och den båttur vi var bjudna till. Maken behövde badbyxor för han ville dyka från båten. Det fick bli en paniktur ner på byn för att hitta något enkelt och mer passande.

Hurra vi hittade bra grejer utan att det kostade oss skjortan fast det just blev en skjorta till maken och en skjortklänning till mig.

Lite ovanlig stajl för mig men gillar färgerna massor. Kanske brända färger är något för mig?

Och ett par skor. Jag bytte om direkt i butiken för jag höll på att smälta bort i de varma (och illaluktande) gympaskorna. Klänningen åkte på likaså.

Något man snabbt möter och hör här är den lilla spårvagnen som går från staden Soller ner till hamnstaden Port de Soller. Ljudet från den är sådan mysig ljudbild som man snabbt vänjer sig vid och mår bra av. Så gulligt och tryggt på nåt sätt.

Efter att ha dumpat de varma kläderna på rummet tog vi några tapas i hamnen för att sedan kliva ombord på båten som för dagen hyrts av de två nyblivna 50-åringarna.

Bland gästerna var några vänner vi inte träffat på evigheter, småbarnsår och pandemi är skälet vilket jag tror många känner igen. Men mest var det nya bekantskaper. Så kul att få tid att lära känna varann innan festen faktiskt. Bra grej!

Det var ett fantastiskt hav vi åkte ut på och molnen skingrades precis där. Underbar sol med värme. Det hade varit storm för någon dag sedan så vågorna var stora, som enorma dyningar, men osynliga. Dock märktes de rejält ombord. Jag som i vanliga fall är rätt känslig mådde inte alls dåligt men tyvärr var det väldigt många som påverkades riktigt mycket och hade det tufft. Nästan som i en film och många nämnde den nyss guldvinnande filmen Triangel of Sadness

Alla repade sig och vi avslutade med en sundowner i hamnen, Minibar. Alla sa tack för idag för det var ju fest  imorgon som var det stora.

Jag å maken åt middag på restaurangen Agapanto vid vårt hotell och försökte ta in hur vi rest både långt och mentalt på ett dygn.

Och sedan vid vårt hotell stod vår väska och väntade på oss! Hurra, den outfit jag jagat och planerat för festen kunde jag alltså ha. Phu! Och tvätta ansiktet efter 1,5 dygn samt ta av mig linserna.

Tack för härlig dag och kväll Port de Soller.

Comments (2)

  • Port de Solle’r är så fint!, Åkte apelsintåget från Palma för några år sen. Hamnade i ett skyfall utan dess like och var tvungen att akut-ekipera mig och 2 barn! Parkerade barnen på ett café med varm choklad och en vakande senorita när jag sprang på shoppingtur!

    • Ha ha, vilket äventyr. Så härligt med naturen som visar vem som bestämmer. Kul minne för er alla kan jag tro.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.