Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juni, 2022

Flera tips på godaste sommartårtan med jordgubbar, maräng mm

Önskar du tips på godaste sommartårtan? Just nu är det avslutningar, examen, student, midsommar och en massa härligt där en härlig sommartårta gärna får pryda buffébordet.

Jag har ett gäng här i mitt arkiv så låt oss titta på dem och jag hoppas någon kan locka att baka eller göra, för ja – det finns många enkla med här också. Mina så kallade genvägstårtor som är no bake cake! De där som går att göra på ett kick men ser härligt imponerande och så klart jättegoda.

Jag själv har tex hela tre stycken tårtor att göra till fredagens avslutning, en tårta per barns klass, och att då baka som värsta konditoriet går ju inte. Då blir det genvägar. Ingen lär märka skillnad där i klassrummet…

Flera tips på godaste sommartårtan

godaste sommartårtan

En riktigt härlig jordgubbstårta med massa jordgubbar och härlig lemoncurdkräm. Älskad av alla.

godaste sommartårtan

Min bästa skulle jag säga, en fräsch och krämig citrontårta. Perfekt att bryta av med citron till den där tårtbuffen som ofta får många jordgubbstårtor.

godaste sommartårtan

Min variant av sommarens favorit. Och kärt barn har många namn för denna heter Midsommartårta, Brittatårta, Majkentårta, Pinocchiotårta, Herrgårdstårta mm. Så då får denna variant heta Helenatårta, ha ha.

siffertårta

Siffertårtor och Bokstavstårtor av mördeg seglade upp för några år sedan som en stor favorit i sociala medier. Men den ska inte glömmas bort för den är fantastiskt god.

godaste sommartårtan

Vad är utöver jordgubbar väldigt mycket sommar? Rabarber så klart. Här har du en jordgubbs- och rabarbertårta.

Prinsesstårta!!! Så klart ska prinsesstårta finnas med på listan. Min är en “Naken prinsessa” då jag bara har marsipan på toppen. En så kallad naked cake.

 

Mina genvägstårtor – no bake cake!

En sann klassisker; Pavlova men som genvägstårta och no bake.

Maffig chokladtårta med färdig kladdkaka. För ibland måste det gå fort!

Och de där tårtorna man kan köpa färdiga från frysdisken i dagligvaruhandeln är kanske inte de roligaste man sett men med lite garnityr och piff blir de ju riktigt härliga.

Eller maxa och gör våningstårta. Riktigt festligt på ett kick!

Hoppas som sagt att du hittar något härligt och gott som kan kännas lockande.

Och Är det någon tårta du saknar på listan? Vad bör jag testa???

Comments (2)

  • Måste tipsa om en superenkel fryst tårta man kan göra snabbt.

    Köp färdiga marängbottnar. Vispa grädde och blanda med färska eller tinade frysta hallon. Ha mellan marängbottnarna och även ovanpå. In i frysen några timmar. Krossa en dubbel daim, strössla ovanpå vid servering. Låt tårtan stå framme en halvtimme innan bara. Supergott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.