Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juli, 2021

Kladdkaka med smält nötchoklad på 5 min utan att baka

Kladdkaka med smält nötchoklad redo på endast 5 minuter helt utan att baka eller sätta på ugnen? Jajamensan för du vet ju hur jag gillar genvägar! Här tar vi hjälp av färdigpackat och godishyllan. För ibland vill man ju bara ta det lugnt men ändå kunna bjuda på något gott och festligt. Här om veckan visade jag en genvägstårta HÄR och det verkar bli mer av den varan från mig, ha ha.

Krämig, kladdig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av smält nötchoklad toppat med sommarens frukter och bär. Vackert och gott och alldeles fuskigt enligt alla bagare. Du kan också göra snittar av färdiga kakor, se mer HÄR.

Kladdkaka med smält nötchoklad på 5 min utan att baka

Ingredienser:
Frusen färdig kladdkaka
Mjölkchoklad med nötter, typ Schweizernöt
bär och frukt
ätliga blommor typ krasse

Gör så här: Ta fram kladdkakan ur frysen och plocka ur den från sin pappform. Smält nötchoklad i vattenbad och bred över kladdkakan. Ställ nu kakan på ett riktigt snyggt fat så den liksom får sig ett skönhetslyft bara genom det.

Skölj, skär frukt och bär och lägg ovanpå den chokladtäckta kladdkakan. Har du ätbara blommor så dekoreras kakan gärna med. Servera.

Hoppas du får många lugna fikastunder i sommar och när du vill baka så gör du det. De andra gångerna kan du tänka på genvägstårtorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.