Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 februari, 2021

Gör en festlig våningstårta på 15 minuter

Kan man göra en våningstårta på endast 15 minuter? Jajamensan – det kan man. Som du vet älskar jag genvägar och att göra en vacker, festlig våningstårta med de där färdiga frysta tårtorna du köper i butiken kan man fixa till så de ser himla kalasiga ut. Om du inte säger något till dina gäster så märker de nog inget, ha ha.

Eller hur??? Visst blir det festligt fast det är färdigtårtor.

Ibland vill man att det ska gå fort eller så kanske du måste transportera en tårta och då är ju detta en mycket bra lösning. Bara att fixa till innan servering.

Gör en festlig våningstårta på 15 minuter

Ta fram tårtorna ur frysen, för denna tårta jag gjorde så använde jag 4 stycken. Lägg två på varann och skär dem jämna runt om så att ytterkanten skärs bort. Det blir en vacker randning och du får genast en snygg, modern “naked cake”.

Här kan man egentligen stanna och vara nöjd men för att göra en våningstårta tar man två lager till.

Ta ett lager i taget och skär runt en form som är något mindre än tårtan. (överblivna kanter äts upp vid första bästa tillfälle) Lägg båda ovanpå och våningstårtan är klar.

Tårtan dekoreras på önskat sätt med förslagsvis bär och gräddklickar eller som jag: konstgjorda blommor. De som jag hade till min födelsedagstårta förra året om du minns HÄR.

Som sagt – jag fullkomligt ÄLSKAR genvägar. Och detta måste väl vara en av de bästa. Vad man mer kan göra med de färdiga tårtorna är snittar. Som små fikasnittar. Det kan du se hur jag gjorde i somras HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.