Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 september, 2022

Blossa 22 smakar New Orleans & jag har testat!

Blossa 22 står nu i mitt kök och jag har fått smaka årets glögg. Ja men som vanligt i september när man inte alls är i julstämning än så kommer årsgångsglöggen från Blossa och sätter igång de första julkänslorna i mig.

Nu blev det inte ett inlägg som det brukar vara hos mig, att det kommer en recension samma dag som den släpps, då min blogg blev hackad samma dag. Jag kände mig helt handlingsförlamad och så förvirrad där och nu när det gått flera dagar undrar jag om det är någon idé att lägga upp. Men så klart det är. I alla fall för mig att minnas just detta året.

Vill du se de tidigare årens glögg från Blossa så har jag alla här:  2012, 20132014, 2015, 201720182019 och 2020. Det är bara 2016 jag föll bort från presslistan…

Det har varit ledtrådar och gissningar i sociala medier om vad årets glögg från Blossa skulle ha för smak och det har varit väldigt härliga bilder med pärlor, Paris och trumpeter. Det har i alla fall fått mig att lägga ihop det hela till en gissning New Orleans men vad smakar den staden? Där slutade mina gissningar.

Och när nu svaret står framför mig och det var precis New Orleans. Och nu vet jag hur den staden smakar, ha ha.

“Årets glögg är en hyllning till stadens nyansrika smältdegel av smaker, särskilt kring området French Quarter och stadens mest ikoniska drink Hurricane. I Blossa 22 blandas rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili med klassiska glöggkryddor och resultatet blir en nyansrik smakupplevelse.”

Blossa 22 smakar New Orleans & jag har testat!

Det är alltid en spänning att smaka och jag har svårt att egentligen riktigt veta hur jag ska förhålla mig. Ska jag vilja att den smakar hederlig glögg eller ska den smaka något annat. För om den ska smaka vanlig glögg så väljer jag ju den. Eller ska den smaka något helt annat så kanske jag inte vill ha den i jultid. Ja, det är en nördigt dilemma detta.

Men hur smakar Blossa 22 då tycker jag? Jo den smakar allra först precis som en vanlig glögg och jag känner mig lugn. Sedan så blir det väldigt syrligt. Det är chili och lime som tar över den runda glöggsmaken och lämnar mig med en helt annan känsla en där första tippen. Spännande måste jag säga.

Det ska vara rom-smak också men det har jag svårt att känna. Jordgubbarna också. Eller så här: det söta försvinner och det syrliga och starka tar över. Och det är jättebra. För annars hade ju detta varit en vanlig glögg som sagt. Jag tror detta kommer bli ett bra komplement till den söta vid glöggmingel. Och apropå det… Du minns väl mitt tips HÄR för ett annorlunda och mycket gott glöggmys.

Nå, då avslutar jag med att fråga om vad du tycker om årets tema? Är det en samma som du gillar?

Deras tips för en ännu godare Blossa 22:

• Servera Blossa 22 som drinken Hurricane – läskande kall i ett större glas med mycket is, dekorerat med en apelsinskiva.

• Blossa 22 går även bra att värma, gärna då serverad i en större kopp toppad med russin.

• Gör en smakrik dessert med Blossa 22! Marinera russin genom att låta dem ligga i en skål med Blossa 22 över natten. Blanda sedan russinen med vaniljglass vid servering och toppa med hackade mandlar.

Blossa 22 finns att förbeställa nu på Systemet och finns i butik från

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.