Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 december, 2022

Det händer mycket kul (och stressigt) nu!

Nu är vi för sjutton mitt i julveckan och de är ju knappt att jag fattat det. Igår vid middagen var barnen både mycket upprörda och oroliga över att vi inte satt igång “med allt man ska fixa” till jul. Och då slog det mig att jag inte alls känner en stress. Vet inte om det är för att vi har haft så många jular nu i huset här så jag vet att det kommer bli alla tiders (även om vi inte bakar och lagar allt man “ska göra”) eller om det är så att jag haft så mycket på jobbfronten att jag inte hunnit stressa upp mig eller ens skriva to-do-listor.

Jag slänger upp lite från mobilen för att på något sätt summera det som hänt och händer.

Snön var här, tog oss på sängen och det var skitkallt rent ut sagt. Det var 16.1 grader i köket en av dagarna. Jisses alltså.

Nu är snön och kylan borta igen och det är med stor oro hur vi nu kollar apparna varje dag – blir det en vit jul. Tveksamt va???

Jag varvar timmar framför datorn med att pyssla/baka/laga och fotografera. Det är så kul med variationen i mina dagar. Och sällskap har jag av mina två pälsklingar.

Jag har inte hunnit julmys, julpyssla eller julbak med barnen som jag hade hoppats eller som de önskat eller. Här kom dottern med en tallrik till mig när jag jobbade vid datorn. Jag hoppas idag eller i alla fall halva dagen imorgon avsluta jobbet och kunna ta jullov.

Det som tagit tid är så klart min nästa bok. Det ska ändras texter, läggas till texter, justeras rubriker, flyttas bilder och allt vad det är. Varje sak tar så mycket längre tid än vad man tror. Här är jag och formgivare Annika på väg in till repron som ska göra alla, över 500, bilder snygga i tryck.

Som sagt; över 500 bilder ger så klart ett himla tungt arbetsdokument och ett himla pill. Jag är både glad och orolig. Kommer det bli bra? Kommer ni gilla booken? Jag är så förvirrad, rädd och osäker just nu. Förra månaden var jag så säker och odelat glad.

Något som också tar massa energi och tid är att bloggens design ska äntligen uppdateras. Jag har önskat det väldigt länge och våras så startade detta projekt. Det har darrigt ut på tiden och ska nu sjösättas. Mitt i allt annat kaos. Inte helt optimalt. Jag är rädd för en massa barnsjukdomar och att bloggen då blir typ tom och nedsläckt när alla som gör detta åt mig är julovslediga. Jag hoppas så att det blir bra och att du som läser min blogg kommer tycka att den är ännu bättre. Så nervöst!

Suddig bild men så är det när jag ska försöka julshoppandet mellan möten och uppdrag. Att det är jul mitt i lämning av boken gör mig så stressad.

Tur då man har grannar som bjuder på glögg så att jag kan försvinna bort en stund och faktiskt släppa tankarna för en stund.

Detta var jultröjans dag och så klart tog jag då min blinkande jultröja.

Jag försöker få in så mycket julmys jag kan när det ges tillfälle. Klämmer julfilmer på löpande band med barnen. Här var det Love Actually som var första gången dottern såg.

Vissa år går jag på flera julbord ute på stan, blir bjuden för något jobb eller att vi samlas vänner och gör en dag utav det. Detta år blev det ett. Jag återkommer med mer från det.

Släktkalas har vi också hunnit med. Knytkalas med makens fars sida av släkten. Alla mycket duktiga på att alla upp så det var ingen som gick hungrig från detta bord.

Och igår var jag hos RixFM och gav mina sista-minuten-tips för jul. Lyssna gärna HÄR.

Ja det var lite från dagarna som varit och nu kör vi på va??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.