Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 september, 2023

Rusta julen 2023 visades idag – här är favoriterna

Då ska vi titta på Rustas jul 2023 som jag idag fick se på en pressvisning. Här om veckan var det IKEA som visade sin jul och det kan te sig knasigt att så här i sensommaren med solens fortfarande starka strålar prata om mörka mysiga stunder med doftande bullbak och glögg men det är ju pressvisning för både de som gör tidningar vilka har månader med planering innan du kan köpa magasinet i butik och för oss som jobbar med sociala medier – vi tar allt på volley och är snabbfotade. Speciellt jag som är en jultoka av rang och kan ta julinspo alla dagar på året.

Hur som helst, tillbaka till idag och Rustas jul. Deras visningar har jag haft glädjen att besöka flertalet gånger 2022, 2021, 2020, 2019) och jag har aldrig blivit besviken då Rusta vet vad julfirare vill ha. Det är traditionellt, klassiskt och mysigt med alla de kända detaljerna samtidigt som de kryddar upp med de där knasiga detaljerna. Rock’n’roll-tomte, knasiga renar, discokulor mm. Men hur var då julen hos Rusta 2023 nu när förväntningarna var höga?

Som du ser från listan där uppe med de tidigare visningarna så var jag och mina kollegor förvånade över det nya upplägget med en visning i en lägenhet där vi besökare fick olika slottider att i grupp gå in i rummet. En halvtimma per grupp. Från sittande vid bord och få en visning presenterad till att ha en begränsad tid – hur skulle det bli? Jag som vill känna, klämma, dofta, fota och tänka på julen var orolig innan.

Och ja, det blev en mycket annorlunda visning. Inte mycket julstämning är jag rädd. Nästan så visningen skulle ha varit på PR-byrån istället för det var väldigt svårt att se alla saker. Om man ändå inte skulle skapa den där julmagin och få spridning på filmer, bilder kunde nyheterna och julkollektionen smidigare visats som en vanlig visning.

Men med det sagt är det absolut inget fel på nyheterna men man måste ha lite fantsti att sätta de i sin rätta miljö, med kall december utanför fönstret och mysigt mörkt rum med levande ljus och White Christmas i högtalarna.

Och det de flesta vill veta: Rustas julsortiment landar i varuhusen från slutet av september till mitten av oktober. Så med andra ord ska det garanterats finnas jul hos dem 15/10.

Det som så alltid goa gänget på Rusta. Men om vi då ska gå igenom de saker jag inspireras av och vill visa er.

Rusta har tre stilar för julen 2023:
Den traditionella med rött, guld och grönt.
Den skandinaviska med naturfärger
Den lekfulla med pastell och glitter

Rusta gör sina julbyar med bravur. Jag bara älskar alla deras olika upplysta små julbyar med ofta saker som rör sig. Denna mäktiga pjäs med ett tåg som cirkulerar är ju värsta bästa juldrömmen.

Vi har fyra jultröjor här hemma från Rusta och jag tycker denna med den lille jultaxen ska bli den femte och alla i familjen får var sin. Rimligt.

Om vi fortsätter md kläder så kommer jag först i kön på flanellpyjamasen. Om det är något plagg som används i december är det just flanellpyjamas och min gamla gick sönder (läs sprack av kraftig användning) efter nyår.

Och det där bädsettet med katter och hundar i julskrud var väl för söt??!!

Något jag tror starkt på är, över hela året iofs, är sängbrickan. Tror jag ska ha det som ett mål för vintern 23/24 att spendera mysiga stunder med många kuddar och min sängbricka, som jag visade HÄR, för det är väl höjden av mys?

Och sedan ger jag mina tummar upp för de stora bulliga muggarna perfekta för varm choklad. Finns som ren (här på bilden), tomte och snögubbe.

Kudden med tofsar var min favorit av årets julkuddar hos Rusta. Ja, jag behöver fler tofsar i mitt liv helt enkelt.

De djupt röda servetterna med fransig kant var min favorit från det dukade bordet.

Rustas traditionella julstil är den som faller mig mest i smaken, kanske inte jätteförvånande, och den jag tycker Rusta levererar bäst. Den skandinaviska är lite oklar och här på visningen visades den främst i julstjärnorna som ska hängas i fönstret. De görs i FSC-märkt papper och återvunnen bomull.

Den lekfulla julen är inte för mig men jag bara älskar att Rusta gör alla sina olika detaljer som är helt crazy. Alla roliga renar och tomtar får helt klart mungiporna att röra sig uppåt.

Ja, en tomte som kompis i badrummet kanske är precis vad jag borde piffa till med?

Lök- och västerbottenpaj samt tunnbrödsrullar med sallad i och julskinka ovanpå. Goda och inspirerande snittar.

Jag hade sällskap av min vapendragare Hanna och vi satt och pratade om årets julkalender som är en remmare på klassikerna Trolltider. Och det roliga var att vi båda älskade var sin figur från serien och hade klätt ut oss till dessa varje dag. Jag var Dorabella och Hanna var Mara!!! Helt otroligt kul. Så det är ju klart att vi måste göra något med detta.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.