Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 september, 2022

Rusta visar sin jul 2022 – jag dreglar

Är du redo för att se Rustas jul för 2022? Oavsett så får du se det här ha ha.

Det är spännande dagar som fyllt min vecka och det har varit både riktigt roliga saker och sedan saker som nästan fått mig att kasta in handduken. Det svänger så otroligt mycket och snabbt nu och bloggen har blir det som fått lida mest. Dygnet har för få timmar.

Med det sagt och att jag sett så mycket, gjort så mycket är det svårt att veta var jag ska börja. Men jag börjar med det roligaste jag vet… julen! Det andra lovar jag följa upp med snart. Inga fler uppehåll nu på ett tag hoppas jag.

I ett sensommarvarmt september hade Rusta lagt sin pressningen med julen 2022 på Skansen och på det underbara Nyloftet. Mer passande lokal får man nästan leta efter.

Här mötte jag kära kollegor som bjöd på skratt innan vi ens gått in. Johanna, Annette och Anna Maria.

Rusta hade tagit hjälp av Mirelle för att sätta stämningen med julpyssel. Vi fick alla inta platser och klara, färdiga pyssla!

Jag var så hungrig och ivrig så jag gick först loss på pepparkakor med mögelost innan jag ens hade sagt hej till alla tror jag, ha ha.

Massa pysselmaterial att leka med och jag valde att göra en krans av konstblommor.

Nu är det inte svårt att tvinna en röd och en vit piprensare runt varann men visst var de polkafärgade piprensarna utfinna?

Jag är helt klart nöjd med kransen med tanke på att den skapades på en kvart. Ger mig själv en stark 4.a i alla fall.

Sedan fick vi kliva en trappa upp och där var det ett helt sagolikt långbord uppdukat. Alltså wow vilket bord, vilket rum!

Rött och mässing – alltid ett säkert kort till jul.

Alla årets julstjärnor är certifierat papper och återvunnen bomull.

Några nya och några gamla ljusstakar. Alla med lika härlig stämningshöjd.

Stor satsning i år på bakning och matlagning.

Rutor och linjer är nyeter för årets julkulor. Helt klart var det ett av förra årets hetaste mönster vilket fortsätter nu hos fler varumärken.

Dessa vinterlandskap är så söta.

Linbanan är ju bara för himla härlig.

Och maten vi bjöds på!!! Ett litet julbord på en tallrik, helt utan kött. Ugnsbakad griljerad kålrot var väldigt god.

Presentation och genomgång av Lina från Rusta.

Vad tycker jag om Rustas jul då? Inga överraskningar alls. Det är vad jag tycker. Ofta brukar det vara en presentation med hur de sett på trender, hur omvärlden är och varit som då sätter sin prägel på julen men det var det helt tyst om. Är det ett mellanår? Skulle inte förvåna mig då vi nog är många som bävar för elpriser, krigsutveckling och inflation. Sånt man nog allra helst inte alls önskar ens prata om i samband med något så härligt som julpynt. Men är det inte just när världen är så osäker som vi söker trygghet där vi kan? Tillsammans med nära och kära i juletid? Bara en tanke från mig.

Och som jag längtat efter julgodis.

En kaka som sa tjong av saffran. Så smakrik.

Och här har vi tre stycken kollegor som blivit mina vänner, Mimmie, Mirelle och Hanna. När man är egenföretagare och jobbar hemifrån blir det väldigt ensamt och ibland rätt isolerat. Att då hitta likasinnade är så otroligt givande och för mig helt avgörande. Dessa damer stöttar, peppar och skrattar med mig varje dag. Digitalt.

Tack Rusta för en riktigt härlig försmak på julen. Jag tar fram min egna julbok och sätter mig själv i stämning också, ha ha. Den får hänga med lite till tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.