Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 september, 2020

Nu rustar vi för julen. Ja, redan!

Igår torsdag hade jag en stoooor fotografering hemma hos mig för julen och vintern. Ja, det var julgranar, levande ljus och julsmaker överallt. Framförallt så var det bakning och dukning så det blev massa härliga juldofter här i funkisvillan. Hade kunden hos mig och vi tokfrossade i allt det härliga. Det enda som saknades var julmusiken. Som du vet är jag ju en jultoka av rang så ingen kan vara gladare än jag!

Det påminner mig om att jag ju för ett tag sedan var på årets första pressvingen för julen 2020 utan att ha lagt upp det här på bloggen. Hur kan jag ha glömt!?? Blir tyvärr så när jag lägger upp IRL på Instagram, så jag glömmer ibland bloggen. Och ibland är det tvärt om så på det hela taget jämnar det ut sig kanske…?

Julen hos Rusta 2020

Det var Rusta som bjöd in till en mycket liten och intim lunch på vackra van der Nootska palatset med presentation av årets julsortiment. En dragning av Stefan Nilsson av trenderna för julen 2020 samt en visning med klämma-och-känna på allt det nya.

Och här har vi då årets julstass, ha ha!

Så här glad vara jag. Så klart – det var ju jul mitt i sensommarvärmen!

Sen fick vi då kliva in genom dörrarna till visningen gav de tre stilarna för årets jul enligt Rusta. Den första vi fick se var den skandinaviska.

En jul som går i rena toner och i avskalad mönsterbild. Grönt, grått, ränder och enkla mönster.

Visst hugger det till i jultarmen när man ser sånt här. Fyra ljus och mossa. Behövs inte mer än så.

Tidlöst och klassiskt.

Sedan fick vi kliva vidare till nästa rum och där fanns den lite mer romantiska julen.

Rosa, champagne, sammet, rosor, guld och pastell.

Klart man blir glad i sånt. För mig personligen gillar jag att se det, få uppleva det och kan verkligen uppskatta det hos andra men det är inget som jag tar in hos mig.

Vidare genom nästa dörrpar och in i hjärtat. Den klassiska julen.

Eller kanske den engelska julen? För vad jag än försökte så gick mina tankar bara till Harry Potter och Hogwarts. Och det är en positiv sak i min bok!

Många nya ljusstakar i år. Tex den lilla runda bågen ner till höger. Syns inte så bra här men det är alltså en snöglob (!) inne i bågen, under ljusen. Två klassiska julsaker i ett.

Det som jag tippar på kommer bli årets hit är alla de små julvärldarna. Det lyser, blinkar, snurrar, rör sig och låter från minilandskapen. Från några hundra till tusen kronor får du olika små godisbitar. Växthuset och…

skridskobanan är mina favoriter.

Nissedörren som kom som en bomb för något år sedan är här för att stanna. Nu utvecklad med fler dekorationer.

Om du inte vet vad en nissedörr är så är det en liten, liten dörr som sätts ovanför golvlisten i vardagsrummet tex och Nissen som bor där kan lämna små paket, ge utmaningar/uppdrag eller göra bus varje dag fram till jul. Googla nissedörr och bli både imponerad och matt av allas enorma energi.

Är detta årets hetaste och trendigaste julpryl? Stefan spår att leopardmönster är en het trend och så klart landar trenderna även på julen.

Och det där med Hogwarts – visst är det något magiskt med salar klädda i träpanel. Jag får njuta av vår panelvägg i sovrummet men här är dt hela salar.

Hallå du perfekta gran. Eller, nästan för den är konstgjord men visst är den både vacker och naturtrogen. Köps med belysningen monterad på. Bra grej!

Vi skulle inte bara få titta på julen utan även få äta den.

Vid vackert dukade bord med varannan stol borttagen fick vi slå oss ned.

Presentation av julen 2020.

Och där kom årets första julbord på en tallrik. Och årets första julmust också. Nu är vi igång hörni!

Så enastående vackert rum. Visst är det Harry Potter man tänker på?

Visningen och lunchen avslutades, precis som förra årets visning med paketleken. Hur den går till kan du läsa HÄR.

Det gick hett till kan jag lova! Ändå den bästa sortens julklappsutdelning där man leker/tävlar om alla klappar. Jag hade den stora oturen att gå helt tomhänt ur leken, buhu, men är på intet sätt bitter. Fick ju världens härligaste jullunch och så mycket julpepp så det räcker och blir över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.