Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 augusti, 2021

Julen 2021 på Rusta

Igår var jag på pressvisning för Julen hos Rusta 2021. Ja jag vet – det är helt gaaaaalet att ens prata jul i augusti men du känner ju mig vid det här laget, eller hur???

  1. jag älskar julen och kan prata om denna högtid alla dagar om året
  2. jag vill dela med mig av det jag ser till dig för jag vet att du är likadan!

Så, så var det med det. Här kommer det nu lite av det jag såg. Jag kommer så klart göra en större sammansättning av flertalet varumärken och inspirationer senare, när du och jag är på riktigt gång med julen. Dessa saker kommer till butik v.42.

På vackra Vasateatern bjöds vi några få till en presentation av trender och nyheter.

Allra först en trendanalys av julen av TrendStefan. Om jag är julglad är han julgladast. Vi har funnit varann där och pratar jul så fort vi möts.

Julen 2021 är en speciell jul då vi liksom blev snuvade på den 2020 och i Stefans analys blir det mer av julen i allt. Kanske att vi dessutom firar mer med vänner än familj? Det är nog något jag tror många skulle önska mer av, de som inte har familj eller kan fira ihop med dem.

Annars kändes det som om julen i år fortsätter i kända spår sedan tidigare. Kanske just det att vi ligger ett år efter och vill komma ikapp innan man tar nytt steg?

Något som jag dock tar med mig som inspiration framöver och in i framtiden är snittar med julsmaker. Jag älskar ju snittar och just snittar till glögg tror jag mycket på. Något jag faktiskt kan hinta om att jag kommer ha med i min julbok… Fortfarande så svårt att ta in att jag äntligen får göra en julbok!!!

Sen var det över till presentationen av de olika temanen för julen 2021. Här är det det dukade bordet som går i grönt.

Det fina med en sådan här dukning är att den fungerar fint till jul men framförallt kan leva hela året. Med buketter, grankvistar, grov linneduk och mässingsbestick är det jul men om du byter ut mot prästkragar och blåklint, loppisfyndade silverbestick och blommig duk så är det midsommar.

Det som började litet hos Rusta och nu blivit en riktigt stor kategori är de små eldrivna landskapen. Det finns nu ett tomt landskap och sedan adderar man på figurer som leker, lever och är där. Som ett dockskåp fast som ett landskap.

Färgglatt så det förslår.

Det tema och stil jag faktiskt mest drogs åt här var den ljusa, lätta och skandinaviska. Blev rätt förvånad för jag är nog mer egentligen ute den där brittiska, Harry Potter-julen egentligen.

Här var de vitt, trä, rotting och papper. Ljust och lätt.

Denna klassiska modell slog ner som en bomb för två år sedan och fick en revival av sällan skådad succé. På intet sätt en nyhet som modell men bortglömd och nu fått komma till liv igen.

Detta gillade jag. En pappstjärna med väv på.

Halm! Jag har nog trummat för halm nu i tre år. Jag älskar de gamla halmdekorationerna jag har med mig från barndomen och blir glad av att se de nya. Hantverk och tradition.

Rotting! Så rätt nu och här även på en adventsljusstake. Retro samtidigt så 2021.

3D-stjärnan har verkligen också tagit för sig senaste åren. Jag har fått många frågor om den gula jag har visat upp här hemma. Den köpte jag i Berlin för 4 år sedan och jag rekommenderar alla att äga en. Den hängs upp där den får plats och göms inte i ett fönster så att säga.

Men den där klassiska julen som får ett både tänka på Downton Abbey och amerikanska julfilmer är alltid en vinnare. Och jag undrar om vi inte kommer se rekord i konstgjorda granar detta år? Denna med inbyggd belysning dessutom.

Något som synts några år är rosetter i grenarna och likväl här. Jag är redan trött på dem, får jag säga så? Jo så klart jag får men det betyder inte att jag har rätt. Älskar julen just för att alla får ha sin jul.

Att man får hänga vad man vill i granen. Det finns julkulor som är tomten som Spindelmannen, spelkonsoler, enhörningar och cupcakes. Fritt fram för DIN jul!

Jultröjan! Som den har etablerats. Ju “fulare” motiv desto bättre. Gärna med ljus och ljud i.

Jag håller nu på att fundera ut hur vår inredning på jul ska bli – jo jag måste det för jag ska ha julfotografering här hemma om bara några veckor. Ska jag då gå mot den skandinaviska och lyfta mina gamla halmsaker eller den där brittiska med mycket rött och blänk? Eller blanda? Sånt tänker jag på så här i slutet av augusti…

Comments (2)

  • Precis vad jag behövde idag; en dos med härlig jul! Tände levande ljus vid frukosten idag och baaam så slog advents- och jullängtan till!

  • Rusta är verkligen en bra butik att hitta riktigt fina inredningsalternativ till ett bra pris. Men bra kvalitet. Ser fram emot julen 2021.

    Julen och hösten är en mysig tid. Med ljus skogspromenader. Höstgrytor. Och umgänge.

    Så härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.