Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 februari, 2024

3 enkla snittar på smördeg, perfekt till drinkar & mingel

Snittar på smördeg är mångas favorit. Inte så konstigt då själva smördegen är väldigt god och sedan för att det är så enkelt att göra.

Här var ett fredagsmys jag gjorde till familjen och gjorde 3 olika snittar på smördeg. En som små puffar fylld med ost, en snurrar med torkad tomat och sedan en ölkorv snurrad i smördeg. Rätt olika men lika goda.

En härlig blandning av grejer. Varma snittar på smördeg samt oliver, korvar, dippsåser, kex, grönsaker och frukt.

Ölkorv inrullad i smördeg. Skär remsor av färdig smördeg och vira runt ölkorv. Pensla med ägg och grädda enligt förpackning.

Blir gott och väldigt snyggt om jag får säga det själv.

Två klassiker är puffar och snurror. Och de kan fyllas med egentligen allt man gillar. Här stansade jag ut rundlar och la en marinerad ostkub på en rundel för att sedan klä in i en till rundel. Pensla med ägg och grädda enligt förpackning.

Här stansade jag ut rundlar och la en marinerad ostkub på en rundel för att sedan klä in i en till rundel.Trycker ihop kanterna ordentligt så att ingen smält ost sedan kan smita ut.  Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och grädda enligt förpackning.

Snurror av smördeg. En smördeg kavlas ut lite och önskad fyllning läggs på. Rula försiktigt ihop och skär i 2 cm breda snurror. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och grädda enligt förpackning.

Nu är det bara att bygga upp en buffe och samla ihop alla som ska få mumsa.

På puffen/fotpallen till soffan i källaren har vi en stor träskiva med snygga handtag i mässing jag gjort, fungerar även som serveringsbricka/-skiva. Nu fick denna skiva bli serveingsbricka för fredagsmyset.

Så många snittar och gott som finns i mitt arkiv. Kolla här om det finns något du gillar:
Friterad röstibollar – i tesil.
• 3 små spanska snittar.
Ostfyllda rädisor är både vackert och gott.
• En hel buffé av snittar.
Pizza med plock till snittar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.