Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 maj, 2023

En planerad spontan-AW i köket

Det blev en solig men kall fredag när jag jag och maken hade bjudit in till en AW. Så den tanken vi hade om att vara i trädgården fick ändras rätt raskt. Det får bli trångt i hemmet men det är ju bara mysigt ändå.

Att ha en after work hemma har några få fokuspunkter: det ska vara lättsamt, drycken ska vara välfylld och sedan något plockigt att äta. Inga stora måltider så att säga utan bara massa gott plock och dryck av olika slag.

Köksbordet blev till en bar med läsk, öl, rosévin samt en tapp med färdigblandad negroni. Samt en massa plastglas. Ja jag är emot plastglas men nu skulle det bli 65 pers och det har vi inte kapacitet för.

En plockbuffé med skinkor, korvar, röror, kex, ost, picklade grönsaker och färska grönsaker.

Negroni! Senaste årens hetaste it-drink. Gillar du den?

Då det var plock och lite ta-tills-det-tar-slut så var det enkelt att fixa. hade det varit en sittande middag förväntas vi ju leverera en fullvärdig måltid men här hade det egentligen räckt med chips. Då är det trevligt och bara kul att göra olika röror. Om det hade varit en buffé till studentmottagning tex hade vi behövt göra enorma mängder.

Min nya favorit: bakade vindruvor. Läs om hur jag gör dem HÄR.

Det som inte hamnade på bild var barnbespisningen vid spisen. Där var det kokkorv och bröd med ketchup och senap. För det var många barn med och jag har lärt mig en sak: om föräldrar ska kunna ha kul måste barnen först ha det bäst. Så läsk och korv till barnen, fram med leksaker och studsmatta. Då blir det god stämning i alla läger.

Vid sådana här tillfällen blir det alltid mingel i köket. Trångt ska det vara men så klart hade vi förberett med alla inläggskivor i bordet och samtliga stolar huset kunde frambringa.

En somrig och färgsprakande bukett. Det göra alla bord glada.

Och några från morgonpromenaden i skogen.

Jag ser på mig själv senaste tiden och jag är nästan alltid klädd i ljusa färger, vit, gammelrosa och beige. Ljusare tider helt enkelt.

Kanske inte den roligaste bilden men jag tror du ändå vill ta del av hur jag löste “skiten” också om du önskar inspiration till att göra en AW hemma du med.

Huset fullt. Hjärtat fullt.

Vår döva katt Birger störs inte av ljudnivån. Lille Gosen.

Tack alla kära vänner som kom och firade våren med oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.