Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 juni, 2024

Det blev gulblått & sött

“Kommer du baka dina muffins till nationaldagen igen?” frågade yngste sonen inför högtiden. “Nej det kommer jag inte hinna!” svarade jag utan att förstå att frågan var så stor. Det blev jag varse när han med sina ledsnaste ögon visade stor besvikelse. Han som är tio år tyckte det var en given sak på nationaldagen och blivit en tradition.

Jag och dottern hade en natt på hotell i stan så jag skulle inte vara hemma och hinna baka men med de där ledsna ögonen brinnande på mig så bad jag maken att köpa en färdig rulltårta, grädde och godis i gult och blått. När jag kom hem från stan skulle jag snabbt kunna svänga ihop nån variant i alla fall. En genvägsbakelse!

Och så fick det bli.

Sedan åkte vi till våra vänner där det var bak-knytis med massa godsaker för stora och små.

Bubbel för att fira vårt vackra Sverige och sedan gick timmarna och det blev hämtpizza till middag för ingen ville gå hem.

Så kan man fira nationaldagen. Alldeles alldeles underbart!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.