Pasta aglio e olio, spaghetti med vitlök & olivolja – enkelt recept

När man inte vet vad man ska äta så är Pasta Aglio e Olio en av de bästa lösningarna. Nykokt spaghetti med massa vitlök och generös mängd olivolja som liksom kramar en med de godaste smakerna. En rätt som verkligen passar när man säger ”jag är hungrig men inte sugen på nåt”.

Pasta aglio e olio kan ätas som egen rätt men även som tillhör tycker jag. Oavsett så blir det lyckat! För vad kan gå fel med vitlök ch olja ihop med spaghetti liksom?

Pasta aglio e olio, spaghetti med vitlök & olivolja

Ingredienser 2 pers:
Spaghetti, (recept på egen pasta)
3 vitlökar
2 dl olivolja
Knippe persilja
Ev 1 dl vitt vin
severa med riven parmesan

Gör så här: Koka upp stor kastrull med välsaltat vatten och lägg i spaghetti för två personer. Koka enligt instruktioner på pastapaketet.

Under tiden: skala och finhacka vitlök. Hetta upp olivoljan en stekpanna och fräs vitlöken. Sänk temperaturen, vitlöken får inte brännas, bara bli mjuk och väldoftande. Hacka persilja.

Häll av spaghettin och spara ca 2 dl pastavatten. Häll i den avrunna spaghettin i stekpannan med vitlöken. Höj temperaturen till medel, häll i några matskedar pastavatten och vänd runt spaghettin så den täcks av vitlöksoljan. Vänd ner persiljan och häll på mer pastavatten om den kokat bort helt. Eventuellt kan pastavattnet bytas mot vitt vin för extra smak. Låt puttra nån minut.

Lägg upp på tallrik och riv över parmesan och peppar om så önskas.

Fler pastarecept:
Snabba pastasåsen med salsiccia
Currydoftande pasta med räkor
Bolognese, 50/50
Sås med tomat, oliver & spenat
Vegetarisk lasagne

Prenumerera
Notis om
guest


0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...