Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 oktober, 2018

Snabblagad vegetarisk pastasås med tomat, spenat & oliver

Snabblagad vegetarisk pastasås kan vara middagsräddaren när man behöver få middagen snabbt på bordet och samtidigt vill ge en måltid som innehåller nyttiga vitaminer och grönsaker.

Detta är en snabblagad vegetarisk pastasås som mina barn verkligen gillar. Eller 2 av 3 är helt galna i oliver och den 3.e not so much men då blir de andra glada och tar hans så det går bra ändå, ha ha.

Använder hela skalade tomater i sås för jag tycker de hela tomaterna har mer smak än de “färdigkrossade” men det går att byta mot burk med korsade tomater

Snabblagad vegetarisk pastasås

Ingredienser:
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
Smör
250 g bladspenat, tinad
1 burk skalade hela tomater i sås
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl urkärnade svarta oliver
2 dl körsbärstomater

Gör så här: Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med smör och pressa ner vitlök. Öppna burken med skalade hela tomater och klipp sönder tomaterna där i med sax. Skär körsbärstomaterna i halvor. Häll i  alla tomater och oliver, vänd ner spenaten och smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med svart peppar.

Servera med nykokt pasta och toppa med riven parmesan.

Snabblagad vegetarisk pastasås

Denna pastasås kan också med fördel användas ihop med bechamellsås i en vegetarisk lasagne. Läs det receptet HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.