Det är roligt hur vissa saker bara smyger sig på en. Utan att man märker det så har man skapat en rutin, en ritual nästan, och om något av det saknas så inser man hur viktigt det har blivit för en.
Som mina luncher nu på senare tid. Jag jobbar ju hemifrån och skapar mina luncher av det som finns hemma och är den som helt klart går in två olika lunchfaser. Vinterhalvåret så är det mest omelett, stekt ris och nudelsoppor. Det vill säga småvarmt. Nu är det kalla sallader som är det givna valet. Tror inte jag är ensam om detta.
Kliver du in i mitt kök vid lunchtid så kan du mest största sannolikhet se detta köksbord. Och det är tre saker som återkommer nu:
1) Jag har en kanna med vatten i kylen med en hel skivad citron i. Ett glas iskallt vatten från kylen med stark smak av citron gör susen för varje måltid. En sådan liten sak som gör jätteskillnad.
2) olika sorters vit ost. Det är feta, halloumi, mozzarella och vitost i lake. Allt är den perfekta detaljen till vilken tråkigt kylskåpsrensningssallad som helst.
3) Färsk mynta! Om du undrar hur en sallad ska få det där lilla extra piffet så är det just färsk mynta. Med några få rivna blad strösslade på salladen så får sommar på en tallrik på en gång.
Okej, jag slänger in en bonus: oliver. Ingen raketforsning på det men oj vad det gör mycket för tallriken.
Vill du ha fler tips på sallader?
• Caprese med tomat, mozzarella och basilika
• Sallad med kallrökt lax och avokado serverad i blad
• Tomat- och halloumisallad – både varm och kall
• Sommarsallad till grillat med jordgubbar och avokado
• Äkta grekisk sallad – ja som sagt…
• Retro – räksallad
• Brödsallad – bra restmat
• Min påhittade franska sallad