Följ mig:
Maträtter

Sommarsallad! Retromiddag med räksallad

3 maj, 2019

Nu kliver vi in i den ljusa delen av året och jag känner, som alltid, att det är fräschare mat som lockar. Sallader av alla slag eller att det är primörer som får vara huvudrollsinnehavare på tallriken och inte bara bifigur så att säga.

Som häromdagen när jag fick ett ordentligt sug efter räksallad.

Något i mig ville ha krispig sallad, massa mjuk avocado, kokta ägg, färsk spenat, körsbärstomater mm och så då ett helt berg och räkor. Pang tjong, liksom. Inga konstigheter. Och det är väl så också sommarmat ska vara kan jag tycka, ha ha!

Maken pillade räkor och jag ska grönsaker. När jag skulle sätta samman salladen valde jag ett stort fat istället för stor skål. Och när jag lägger dit allt efter varann så känner jag hur detta känns bekant. Ser inte detta exakt ut som en sallad från ett uppslag i tidningen Allt om mat från 70-talet??? Speciellt med den klippta krassen på ju!

Då slog det mig! Jag vill ha en retrosallad-sommar. Ja men visst! Massa sköna sallader som var sådana klassiker förr som musselsallad och sallad niçoise. Det ska jag fylla sommaren 2019 med!

För att göra salladen riktigt matig valde jag quinoa till vilket barnen också älskar. Maken vispade ihop en majonnäs full med hackad dill.

Så med detta säger jag: välkommen till min salladsommar.

Tidigare här på bloggen har jag:
Brödsallad
Grekisk sallad – äkta
Vattenmelon- & fetaostsallad
Caprrese

Och så klart vill jag gärna ta emot dina salladstips. Vad är dina salladsfavoriter? Ceasar? Rödbetor chèvre? Jag vill testa massor så hit me!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close