Nordinary Influencers lanseringsfest

WOW! I torsdagskväll hade vi lanseringsfest för vårt nystartade nätverk Nordinary. Och med vi menar jag mina fantastiska kollegor Maria Soxbo/Husligheter, Åsa Myrberg/At my casa och Monica Karlstein/Hemmafixbloggen.

Foto: Frida Möller/Studio Emma Svensson för Nordinary Influencers

Det känns så otroligt häftigt att få vara med om detta. Tänk att jag har haft lyxen att få ha träffat så underbara, drivna och talangfulla kvinnor och få skapa detta ihop.

Det vi gör är att vi arbetar som kollegor i nätverket men har egna bloggar och företag så vi är fristående och fria att forma oss själva men lyxen då att känna gemenskap och trygghet i varann. Bästa av två världar.

Jag tänkte att när det är sådana här tillfällen där man ska stå i centrum man kan få ta plats så jag valde en illans röd klänning. Oväntat för mig måste jag säga. Rött har väl aldrig varit min färg.

Tillsammans med VenueMedia (Emma Sandén till vänster och Cia Berglund till höger) som är Nordinarys säljpartner så är nu hela skeppet sjösatt och det verkar som vi har fin vind i seglen om jag nu ska fortsätta med de marina metaforerna, ha ha ha!

Inbjudna var många av de vi arbetat med och mött under åren. Så roligt att få bjuda just de som som gjort att vi har kommit dit vi nu är.

Eventet var i Mercedes Benz häftiga pop up på Regeringsgatan. Så himlans läckert att få röra sig runt de snygga bilarna. Och ja, jag ska ta körkort i år. Det har jag lovat familjen!

Och vår grymma DJ för kvällen var Jennifer Lopez. Ser ni hur snyggt vi fick till vårt namn med Mercedes-loggan. Perfekt ju! Monica gjorde ett praktjobb genom att gå genom stan med 9 bokstäver. Såg nästan framför mig hur hon skulle ha flugit iväg.

Då vi alla är inredningsbloggare så var kvällens vin Anima de Raimat perfekt. Ett vin med etikett som visar kaklet från det spanska vinhuset Raimat det kommer från. Och så har just detta kakel blivit till en tapet ihop med Rebell Walls. Tapeten klädde vi in bardisk och bord med för kvällen. Och den snygga trälådan får man om man köper tre flaskor. Jag börjar genast fundera på om jag kan pyssla med den på nåt sätt…

Mumsig hummus med gurkmeja och grönsakssticks. Hummus med ananas att doppa med är helt fantastiskt gott.

Sen blev det ett helt glatt kramkalas! Så mycket glädje och så mycket vänliga ord vi fick höra. Jag kan inte med ord riktigt beskriva den tacksamhet jag känner.

Astrid Wallström Trendgruppen, Annette Eriksson/Anettes skimmer och Karin Sköldberg, vd Trendgruppen.

Sanna Westin Polhem PR och alltid glade TrendStefan Nilsson.

Tack för alla vackra blommor och blad!

Helena Aaro kom med bubbel.

Om vi nu jobbar med sociala medier så var vi inte bra på det här med korta hashtags…

… bäst att plåta av dem så de kan kommas ihåg.

Ett litet välkomsthej från ett så glatt och tacksamt gäng. Vi fick frågan om vad man skulle säga till oss. Grattis? Lycka till? Heja? Ja, allihopa tycker jag funkar. Och många frågor om vad vi nu ska göra var det också. Hör av dig till oss eller Venue om du vill veta mer om samarbeten eller liknande.

Många fotograferingar blev det.

Underbara Ulrika Randell/Seventeen doors. Alltid lika härligt att få hänga med kollegor som blivit vänner.

Alltid bubbel på festliga kalas! Friska, fräscha LaMarca Prosecco med snyggt turkos etikett.

Jenny Oscarsson, chefredaktör på Allt i hemmet, Maria och Carina Månsson.

Grymma pysselbloggarna Katarina Hörnberg/ DIY Sweden, Karin Schaefer/Pysselbolaget och Anna María Larsson/Dnilva som jag nu mer kallar både kollegor och vänner.

Här är Helena Nord/Mormorsglamour (med ryggen mot) och Karin igen.

Är man bland flådiga bilar måste man ju prova…

… tyckte även Cia/VenueMedia

Härligt bilgodis som matchade bilklädseln. Allt ligger i detaljerna, eller hur?!

Goa Elin Wallin/Studioelwa höll oss sällskap till de sista självande sekunderna.

Riktigt kalasiat med popcorn i strutar och så nya Polly från Cloetta. Gillar du Kick, det som jag envist fortfarande kalla Käck? Den sötsega lakritsen. Då kommer du gilla denna Polly. Och jag tror jag har hittat en ny snyggkombo med rosa, brunt och svart. Gillas på många sätt.

Sanna Fehrman och Alvin Nyström från Grand Relations.

Glada Elin Östblom/Trendgruppen. Hennes underbara rosa kappa hade suttit fint på min röda klänning!

Fina Anna María/Dnilva som dagen till ära fyllde 30! Hon är nu en av de tre deltagarna kvar i mitt favorit-TVprogram just nu; Superskaparna. Jag hejar på dig Anna María!

Den person som gjorde detta hela möjligt lyckades inte hamna på bild: Ulrika Görefelt från Plodder PR – Sveriges vänligaste PR-byrå. Tack från djupet av mitt hjärta för all hjälp och fix.

Tusen tack för alla glada tillrop och pepp. Känns så spännande allt. Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar på för vi vill ju ha en fest nästa år och fira vår ettåring då.

8 tips på goda tillbehör till våfflor. Både salta & söta

Tips på goda tillbehör till våfflor är det många som vill ha i dessa dagar. Snart är det ju våffeldagen så jag tänkte tipsa om smarriga tillbehör till våfflor. Och kanske då främst pusha för tillbehör som är åt de matigare hållet. De saltare som kan bli till aptitretare, förrätt eller som varmrätt. Beror på hur våffelglad man är så att säga, ha ha ha. Du kanske sett min våfflemania på Instagram @helenalyth.se? Välkommen att följa mig där.

Nedan finner du ett klassiskt grundrecept som ger riktigt härliga frasvåfflor och recept på glutenfria bovetevåfflor finns HÄR om du är glutenallergiker eller söker ett alternativ till den ”vanliga” våfflan.

För några år sedan var vi bjudna på middag hos riktigt roliga vänner. De var liksom pirriga inför middagen då det hade något på gång. Det visade sig vara en middag bara bestående av våfflor. En härlig, snygg buffé av tillbehör så det var bara att jobba sig genom de salta, matiga våfflorna till de söta smarriga. Kan säga att det var en middag jag sent kommer glömma och det behövdes inte så mycket mer mat den närmsta tiden.

Grundrecept våffelsmet

Ingredienser
100 g smör
3,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk

Gör så här: Smält smöret och sätt i gång våffeljärnet. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ner lite mjölk i taget och vispa till en jämn smet. Avsluta med det smälta smöret

Häll smet i det varma våffeljärnet. Låt grädda till den gyllene färg du önskar uppnäts men minst 2 minuter kan jag tycka.

Och i min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri så är så klart alla mina bästa tillbehör till våfflor med. Klicka på bilden nedan och provläs.

Tillbehör till våfflor

tillbehör till våfflor

Kallrökt lax med pepparrotsvisp Den salta rökta laxen är perfekt till våfflor. Med en pepparrotsvisp får sig anrättningen sig en häftig hetta.

Äggröra med knaperstekt bacon och lönnsirap Kanske att detta är en perfekt brunchvåffla?

Skagenröra och avokado Krämig skagen med nästan lika krämig avokado blir en härlig rätt på våfflan.

våfflor_tillbehör

Löjrom, creme fraiche, hackad rödlök En riktig klassiker. Så många saker som gifter sig helt rätt.

Hjortronsylt med brieost/getost och rostade pinjenötter Detta är en kombination jag är helt galen i.

Paté (mousse) med gelé och saltgurka/cornichons Jag är väldigt förtjust i paté eller levermousse och ihop med söt cumberlandsås eller gelé och krispig, salt gurka funkar så bra.

Färska bär med lättvispad grädde Inga konstigheter.

Kastanjepuré med grädde Har du inte testat kastanjepuré vill jag rekommendera dig det å det grövsta. Finns numer i de flesta välsorterade matbutiker. En sådan fantastisk söt puré som gör efterrätterna en härlig touche. Snabbt och enkelt får du en delikat bakelse.

UPPDATERING Slänger in ytterligare supergoda våfflor som tillkommit i min blogg som är helt underbara, klicka på länkarna:
Pepparkaksvåffla med lingongrädde
Våffla med getost/brunost och hallonsylt – den norska våfflan
Smörstekta päron, färskost med valnötter och lönnsirap
Dulce de leche, blåbär grädde & valnötter

Dubbeljärn ger dubbelglädje

Vi är fem hungriga i familjen och ett dubbeljärn hjälper till för att skapa en trevligare våffelstund. Kan minnas väldigt tydligt hur det var när jag växte upp. Då var vi 6 pers varav 3 var mina äldre bröder som var så där tonårshungriga med absolut inget botten i magarna. Stackars mamma, det gräddades våfflor på löpande band och svischades nygräddade godsaker genom luften bort till bordet. Då fanns det inga dubbla järn. Skönt med utveckling, ha ha ha!

Kan säga att jag haft tre små assistenter bredvid mig när jag lagat och fotograferat. Rekvisitan har försvunnit väldans snabbt, ha ha ha! Dotterns favorit var hjortron med bieost. Äldste sonen gillade äggröra och bacon. Kastanjepuréen åt jag upp (hemska mamma!) så det blir det garanterat mer av i helgen. Yngste sonen ville ha dem rena. Keep it simple, liksom.

Men det är ju just detta som är så bra. Gör en laddning smet, ta fram en massa tillbehör till våfflorna och sätt sedan igång.

Dagens rekvisita & bestyr

Hej onsdag! Veckan rullar på i högt tempo. Jag räknade ut att jag har fullt schema till den 10.e april så nu är det bara att hålla tungan rätt i mun, näsan ovanför ytan och ryggen rak. Eller nåt sånt.

Hur som helst. Idag har jag härlig fotografering här hemma på förmiddagen och möte med Maria. Vi ska ha en föreläsning på The Influencer Convention 31/3 och ska finslipa på presentationen. Det kommer blir så himla kul. Utöver att vi ska prata så ser jag så fram emot att bli inspirerad av alla andra grymma bloggare, instagrammare och youtubers. Är du en av oss eller vill bli? Kom med, det finns några platser kvar.

Men först som sagt fotografering. Kolla vilka snygga modeller jag har:

färska bär

Hoppas ni också får en fin onsdag!

Måla om gamla påskägg med kurbitsmönster

Ett tips till påskpyssel är att måla om ”butiksägg”. Vet inte hur det är med dig men jag har alldeles för många gamla påskägg i förrådet. Istället för att lägga de i pappersåtervinningen kan du göra nya, unika och egna påskägg. Till exempel med ett egenskapar kurbitsmönster.

Måla om påskägg

Måla med hobbyfärg på pappersägget vilket snabbt täcker ytan. Färgen blir botten-/bakgrundsfärgen. Skissa ditt mönster när färgen torkat med blyerts. Fyll i med permanent penna. Jag hade en vit poscapenna. Måla sedan med hobbyfärger i ytorna i ditt mönster. Avsluta med att fylla i linjerna med den permanenta pennan för att få skarpare och tydligare linjer och outlines.

Jag valde att göra ett kurbitsmönster för jag tycker det finns så mycket glädje och härligt klara färger i just dessa mönster. Väldigt passande för påsken som är en ljus högtid. Man pyntar och dekorerar hemmet i ljusare och klarare färger.

Jag valde svart bakgrundsfärg för att det kontrasterar väl mot mönstret men det är ju en smaksak.

Som jag sa, jag har en väldans massa är sparade. Undrar vad jag ska göra mer för mönster… Namn kanske?

Vill du ha mer påskpyssel? HÄR kommer du till min påskpysselkategori.

Vårdagjämning & det spirar i grenen

Japp, den rubriken satt som smäck! Ha!

Helgen var intensiv och himla härlig. Hela familjen bortbjudna hos vänner både fredag- och lördagkväll så det kändes väldigt ovant att inte stå i köket och för att fixa och greja. Vädret bjöd på mycket utevistelse och söndagen blev en fixardag. Nu är hela syrenbersån beskuren och det känns som om vi fått en dubbelt så stor tomt då grenarna tidigare byggt murar. Väldigt kalt. Samtidigt väldigt skönt. Jag behövde på nåt sätt få en mental omstart i trädgården. 4 år snart sedan vi flyttade in och trädgården har liksom varit nån annans verk. Nu, i år gör vi den till vår.

Börjar då med denna beskärning. Fast grenarna är inte borttransporterade så det är ett plockepinn av grenar i ena hörnan.

Inne är det också grenar. Jag har satt grenar i vaser sedan länge för att ligga steget före för mina fotograferingar. Tur ingen av oss är pollenallergiker.

Påskris är av tradition av björk men jag tycker väl varje sorts gren kan funka. Speciellt när björkriset är så svagt. Nu har riset fått sig sina små musöron och jag gillar riset så här kalt. Inga dekorationer. Klart lär de fyllas närmare påsk men det är även vackert så här.

Den vackra magnoliakvisten i köket jag fick av en kär granne börjar nu visa upp sig. Detta måste väl ändå vara bland det vackraste i blomväg på våren???

Sedan har jag ett tredje ris – ett körsbärsris. Det står på tillväxt och just nu rätt trökit. Men kommer säkert explodera vilken dag som helst.

Ja, vårdagjämning alltså. Nja, tycker våren backade idag. Kallt, grått, blåsigt och så ett intensivt snöfall på det. Aprilväder redan i mars?

Men det är ett vackert ljus att fotografera i.

Här kommer ett tips: Hårda stjälkar och mjuka stålkar vill ha olika temperatur på vatten vilket är svårt i stora vaser. Dela upp och ha i olika vaser/flaskor fast gruppera tillsammans. Så tulpan och anemon i kallt vatten, körsbärsgren i varmt vatten.

Hoppas ni har fin dag och start på veckan!

Rita på påskägg i grafiska svart/vita mönster

Att rita på påskägg är nog det enklaste och snabbaste påskpyssel du kan göra. Istället för att måla och riskera att kladda med färger och blöta penslar är just att rita på påskägg smidigare.

Att sedan skapa dem läckra och spännande genom att arbeta med grafiskt svart/vitt gör dem supersnygga.

Om du vill ha äkta, ätbara ägg så kan du färga dem snabbt och enkelt med det du har hemma i köket. Läs hur HÄR. Helt naturligt och enkelt.

Jag använde helt onaturliga ägg i plast. Tänker att de ska hålla från år till år. Men principen går ju såklart att göra på de nykokta äggen till påsklunchen också. Vit penna på bruna ägg eller färgad penna på vita.

Rita på påskägg i grafiska mönster

Med vit permanent penna ritar du enkelt mönster på äggen. Nedan visar jag några enkla mönster men här är det bara fantasin som sätter stopp.

rita på påskägg

Och vad gör du med dessa vackra ägg? Lägg i en skål tillsammans med bast, fjädrar eller annan fyllning för att skapa ett vackert fågelbo som fin påskdekoration. Eller lägg på bordet för påsklunchen som tjusig påskdukning. Häll dem i en glasvas och det blir en grafisk påskdekoration. Ja, det var några tips. Har du fler?

rita på påskägg

Vill du ha fler tips på påskpyssel? HÄR finns länk till min kategori påskpyssel.

Afternoon tea på Wienercaféet i finfint sällskap

I går fredag var det afternoon tea på Wienercaféet med mina kära bloggkollegor Maria, Monica & Helena. Vi träffas ofta, pratar oftare men igår var det dessutom firar dax av födelsedagsbarnet Maria. Nätverksmöte och glatt nöje i ett.

Har inte beställt afternoon tea på Wienerkaféet tidigare och det var nog inte sista heller. Det var en hit. Matiga salta snittar, scones med sylt å lemoncurd och sedan då de söta snittarna och bakverken. Och så en en liten fräsch fruktsallad som för att fylla det där tomrummet av vitaminer i kostcirkeln.

wienercafeet

wienercafeet

Och så lite bubbel dagen till ära!

Födelsedagsbarnet in action. Vi är ju bloggare…

wienercafeet

… allt ska fotograferas och dokumenteras. Alltid något som senare kan inspirera. Som de här magiska snittarna. Getsotpajen var så galet god. Det måste bakas!

Tre kvinnor som betyder hur mycket som helst för mig. De finns alltid där med pepp och stöd!

wienercafeet

När jag var för ung för att komma in på barer hängde vi här fast det var ett riktigt sunkigt café på den tiden. Inte alls den vackra salong med lika flådig meny som nu.

Vill man ha inspiration till sitt hem om man söker efter bistrostilen ska ett besök göras här bara för den saken.

Fast… Det är inte alla som får plats med gigantiska takkronor och barväggar. Men som sagt; ögongodis bjuds det också på utöver alla bakverk.

TACK Maria för att jag fick vara med och fira dig på din dag!!!

PS: Sugen på afternoon tea hemmavid? HÄR har du mina tips, recept och favoriter

Fredagsblommor, filminspelning & fint folk

Tjoho! Då är vi på veckans femte dag och fredagsfeelingen är här.

Filminspelning står på schemat. Idag kommer jag ha ett team hemma hos mig och pysselfilmer ska spelas in. Schemat är tajt, mycket ska göras. Får se om vi ens kommer hinna äta lunch, ha ha ha.

Jag har mycket jobb och fotograferingar åt min kund Adlibris. Att just få omge sig av saker och rekvisita i vårfärger är helt fantastiskt. Det är som vitaminer som äts med ögonen.

Och den vackraste rekvisitan är den gula japanska ranunkeln. Nästan för vacker för att vara sann. Och som en gigantiskt uppförstorad smörblomma.

japansk_ranunkel

I det skarpa vårljuset blir det så häftiga och skarpa skuggspel.

Den japanska ranunkeln är väldigt tålig så det är verkligen en pangblomma. Löp å köp!

Sedan ska jag in till stan och träffa några av de finaste jag vet. Maria, Helena och Monica. Känner energin redan nu!

Ha nu en fin fredag!

När blir en växt ful?

Jag har sagt det förut och säger det igen: Jag älskar gröna växter men mina fingrar är inte gröna. Det sägs att 10 000 timmar ska ge en proffsstatus på vad än det må vara. Lite lång tid kan tyckas men jag kan absolut tänka mig att lägga ner mer tid på att bli bättre.

Mitt problem ligger just i att jag tar sats, köper mig en efterlängtad växt och tanken är att jag ska vårda den så att det ska bokstavligen frodas i min vård men jag misslyckas. Fast vad är det jag misslyckas med? Växten blir tanig, gles och tappar sin skönhet men är fortfarande vid liv. Är det verkligen då ett misslyckande? Ja, jag misslyckas behålla frodigheten men som sagt, den lever och har väl bara tagit annan form.

Jag har så svårt att göra mig av med växter. Måste ha att göra med att det faktiskt är ett verkligt liv, att jag på något plan känner att jag skulle svika detta väsen som kan finnas där inne i stammen. Läste många sagor som barn… Jag ställer undan dem, de hamnar i skämsvrån och jag pliktskyldig tar å vattnar men har tappat min kärlek.

Här är mitt ”skämsbord” – växter som liksom inte klarar sig på egen hand. Jag kallar det boy band-effekten. Var för sig är de inte snygga men tillsammans, i grupp, blir de snygga. Här får de stå och mingla tills de växt till sig, blivit solospelare.

Det är kanske här jag borde tänka om?! Istället för att se hur växten inte längre är så där lockande vacker som den var i butiken, se den nya skönheten. Att den har tagit sig en ny form och att den visst då kan vara vacker.

Foto: Andrea Papini

Såg det vackra hemreportaget hos Amelia Widell (så vackra färger och härliga mixer) och just hennes lila palettblad och vildvuxna växt i bakgrunden är just det jag tänkt på. Så där ser de verkligen inte ut i butiken men här har växten fått sig en personlighet. Vackrare? Allt ligger hos betraktaren men det händer något när växten ”gör” något annat

Pelargonerna där i fönstret skulle jag säga var redo att beskäras för att få den klassiska Carl Larsson-looken men nu blir de ju så mer intressanta.

Så, jag får sätta växterna som ändrat identitet i nya sammanhang och istället för att känna att de då blivit fula se den nya skönheten. Samt hålla tummarna för att få gröna fingrar…

Gör små äggvaser till påskriset

Nu sätter vi igång med årets första påskpyssel – små äggvaser att hänga i påskriset.

Jag var ute efter ett påskpyssel som skulle passa till påskriset men även samtidigt vara en påskdekoration. Som en påskbukett till påskmiddagen.

påskpyssel_äggvaser

Påskpyssel: äggvaser till påskriset

Med äggskal, limpistol och band görs dessa små dekorationer. Det viktiga att tänka på är att äggen blir tunga när de fylls med vatten till blommorna så antingen måste banden limmas fast riktigt, riktigt hårt eller så får just dekorationen vara för enda en middag och äggvaserna fylls med bara lite vatten till blommorna.

Innan du limmar fast banden till hängen så bör äggen vara väl rengjorda och torra. Om det finns en hinna kvar inne i ägget, längs med insidan av skalet, dra försiktigt bort det. Då fäster limmet lättare.

Jag ville göra påskdekorationen så påskig som möjligt så jag valde gult. Gula sidenband, gul mimosa och gula vårgäck.

påskpyssel_äggvaser

Visst är det något speciellt när det blir miniatyrer? Dessa små påskdekorationer kan ge samma effekt som stora maffiga påskbuketter. I bland är det bättre att viska…

äggvaser

Och så klart måste inte det vara som hängande vaser de funkar. Ställ i äggkoppar och sprid ut på bordet till påskdukningen.

påskpyssel_äggvaser

Och förvarar du dem rätt så håller de ju från gång till gång. Spara äggkartongen och ställ dina små äggvaser där.

Vill du ha fler tips på påskpyssel? HÄR är länken till kategorin påskpyssel.