Följ mig:
Bakning & Godis Julbak & Julgodis

Pepparkaksvåfflor med lingongrädde

31 januari, 2019

Pepparkaksvåfflor med lingongrädde! Alltså – nu om någonsin skulle jag önska att det fanns ett doftfilter för det går inte att beskriva den fantastiska doften! Nygräddade våfflor doftar gott och nygräddade pepparkakor vet du ju är en helt magisk doft så du börjar kanske ana?

Pepparkaksvåfflor

Vi såg pepparkaksvåfflor med lingongrädde på Zetas julmarknad och det var ju klart att vi var tvungna att testa hemma för där på plats hade magen redan fyllts. Stort tack för inspirationen Åsa!

Pepparkaksvåfflor – Våffelsmet med pepparkakskryddor

Ingredienser
100 g smör
3,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2-3 msk pepparkakskryddor, mix

Smör till gräddning

3 dl vispgrädde
3 msk lingonsylt

Gör så här: Smält smöret och sätt i gång våffeljärnet. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ner lite mjölk i taget och vispa till en jämn smet. Fortsätt vispa ner pepparkakskryddorna. Avsluta med det smälta smöret. Smeten blir mörkt brun till skillnad från en naturell smet.

Klicka på lite smör i laggen och pensla ut när det smälts med en bakpensel. Häll sedan  drygt 1 dl smet i det varma våffeljärnet. Grädda i ca 2 minuter. Då smeten är mörk synsätt inte lika lätt när våfflan är färdiggräddad.

Vispa grädden och avsluta med att även vispa försiktigt i lingonsylten. Klart att servera.

Och återigen: kan inte beskriva den enorma, fantastiska doften. Bara för den måste du prova!!!

Kan tänka mig att de även är goda med hjortronsylt, det lite syrliga är perfekt.

Jag bara älskar våfflor och det märks i mitt arkiv då jag har många våffeltips. Vad sägs om:

8 tips på våffeltillbehör. Båda salta & söta
Bästa brunchvåfflan med äggröra, bacon och lönnsirap
Glutenfri våffelsmet med bovete
Rosa våffelhjärtan till Alla Hjärtans Dag kanske?

Slurp sa det och tre barn samt en öm moder hade trollat bort alla våfflorna. Så kan det gå…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Katarina Lindberg 31 januari, 2019 at 15:26

    Låter som något riktigt gott att bjuda på när Advent gör entre nästa gång. Men det är självfallet gott året om. 🙂

  • Lämna en kommentar

    Close