Dansade & sjöng på Lollapaloza med kidsen

I år var det första året jag hade möjlighet att gå på sommarfestivalen Lollapalooza här i Stockholm. Maken har gått med barnen två gånger (han var i Almedalen nu) så detta var barnens tredje gång så när vi fyra åkte ut till Gärdet var det de som visade mig vägen. Jag kände att där och då vände förhållandet mellan oss och jag bara älskade det. Nu var det jag som klev in i deras värld. ”Man går här och där visar man biljetterna.”

”Man går här och där visar man biljetterna.” Stadiga kliv framåt och in i smeten.

Lollapaloza är en musikfestival i dagarna tre och med fyra scener utspridda över rejäl yta. Mellan scenområdena är det full aktivitet, matställen, försäljning, happenings, sportområden, serveringar och ja hur mycket som helst. Till och med ett pariserhjul.

Full kaptiviertet exakt överallt och något jag hört om men inte riktigt förstått var hur familjeanpassat det är. Det är sällan jag upplever hur grånade äldre, tonåringar, förälskade unga 20-something-par, barnfamiljer, rockers, raveare ja exakt alla är på ett och samma ställe med lika mycket intresse.

Jag försökte komma på när jag var på riktig musikfestival senast och kom på den svidande sanningen att det nog är Hultsfred 1996. Det var ju riktigt sorgligt – hur har jag lyckats undvika detta så länge? Ja ja, nu är det ändring på det och denna gång med mina älskade barn. Det tidshoppet heter duga måste jag säga, ha ha.

Jag hade jobb fram till 13.30 så det var hem och byta om, samla ihop barnen och snabbt åka iväg vilket gjorde att vi sladdade in 14.55. Perfekt att då gå direkt till scenen med Molly Hammar och slängas in konserten som startade 15:15. Och med det var vi liksom igång.

Jag kan inte med ord säga hur fantastisk röst denna kvinna har. Det var en underbar konsert på 45 minuter vilket är rätt häftigt. Hur festivalstider hålls, konserter börjar när de ska och slutar när de ska. Folk springer mellan scenerna och ska hinna med allt. Det är konserter som pågår samtidigt så då får man välja men man ska då hinna mellan starterna i alla fall.

Festivalmat är inte av den där typen som klassas som fiberrik och fylld av vitaminer kan jag tro. Men vi tar seden dit vi kommer och frossar i friterat som sig bör.

Mellan scenerna är det då fullt med aktiviteter. Ofta är det varumärken som har ett tält eller liknande och istället för att bara bjuda på godis/chips/dryck så får man tävla eller göra något för det. Helt rimligt och gör stunderna mellan konserterna fyllda av roligheter.

Som denna chipskanon. Jag vill också ha en.

En artist jag inte kände till, Sabrina Carpenter, var riktigt bra och vi pausade i gräset. Och just det – alla barn under 12 måste ha hörlurar man får vid entrén. Ännu en sak som gör att man känner att alla är välkomna.

Jag var sjukt tråkigt klädd om man jämför med många andra. Jösses vad roligt festivalmodet är. Det är starka färger, glitter och paljetter, diamantstenar i fastklistrade ansiktet, cowboyhattar och sedan de som typ var nakna. bara det är kul att titta på.

Paus igen för att äta och leka lite.

Miss Li var vi sjukt pepp på. En timma av hits. Inte en enda låt man inte kan utantill. Vilken otrolig artist hon är.

Hon drog en enorm publik och bättre sommarkväll har jag sällan skådat. Klockan var 21 och det var 24 grader i luften. Solen lös stort och det blev ett magiskt dis över hela fältet.

Sedan var det Kygo. Jag gillar hans låtar när jag hört dem på radion men kanske inte kan hela hans repertoar.

Det var full pyro, scenshow, konfetti och ett himla tempo men jag kan inte låta bli att bli besviken. Han var… förlåt… tråkig. Har man ett helt hav av människor i feststämning och han står där uppe och säger: ”If you know the lyrics, please sina along!” Och det var typ det.

Bäst drag var det när han spelade Gimme Gimme av Abba. Ja ja, det var inte min kopp te men andra älskade det säkert. Och så är det ju, så ska det vara på festival.

Solen liksom vägrade gå ner. Hängde länge i luften och ville vara med så länge det gick.

Så där ja, ännu mer ”fibrer”.

Jag har gillat Mando Diao riktigt länge och de är så otroligt bra live. När de avslutade med ”Dance with somebody” var det som om marken lyfte. Alla på hela fältet dansade.

Och här hade barnen kapitulerat – deras mamma kommer inte sluta dansa bara för att de tycker att jag är pinsammaste som finns.

Sedan delade vi upp oss för första gången. Jag ville så gärna se Fat Boy Slim medan barnen ville se Travis Scott. Vi visste inget om varandras artister så det var en lätt match att bara bestämma att vi går dit vi kommer ha som roligast. Det här med mobiler är himla bra – man kommer aldrig bort från varann.

Inne i det tält som en av scenerna är placerad i, det jag skulle tro är DJ-tältet spelade en av mina favoriter från 90-talet. Jag är en gammal rave-tjej som har saknat nätter igenom när det begav sig men jag såg aldrig Fat Boy Slim då så detta var liksom som en klassåterträff. Ett möte med någon man känner men inte sett på flera flera år. Det var nästan så jag började gråta.

Och vad häftigt det var att stå i folkmassan helt själv och dansa utan att tänka på någon annan. Jag fullkomligt älskade det och svängde med både armar och ben. En av de mest underbara upplevelserna på senare år.

Sedan ringde barnen och var trötta vilket jag verkligen förstod. Jag klev lite motvilligt ut från tidskapseln där i tältet men glad över att se mina älsklingar och känna den enorma lyckan av att fått denna upplevelse ihop med dem.

Klockan 23.30 lämnade vi festen och temperaturen var fortfarande 24 grader. Vi var som i ett annat land på en resa vi just avslutat och med oväntat mycket energi började vi färden hem på t-banan.

Idag och på söndag fortsätter festivalen men en dag räckte för oss. Samtidigt så lovade jag för mig själv att jag måste boka biljetter till nästa år för detta vill jag ha mer av.

På söndag blir det sommarinspiration i Nyhetsmorgon

Nu står vi precis på vippen att kliva in i sommarens mesta månad, juli. Många av oss har semester och ser fram emot långa lediga dagar. Gärna i sällskap med vänner runt härliga dukade bord. Och precis detta blev jag inbjuden till Nyhetsmorgon att prata om och inspirera till.

Jag är med två gånger: klockan 10:46 och 11:49 så du får sovmorgon innan du slår på TV4 och Nyhetsmorgon.

Och i fokus ligger två saker som jag brinner för: pyssel och återbruk. Hur kan man skapa ett härligt sommarbord utan att lägga massa pengar samt köpa nytt?

Ja, det är det jag ska visa men en sak från bloggen (och även i boken faktiskt) har jag med mig till studion. Mitt matskydd av en gammal lampskärm.

Jag hoppas du blir inspirerad av det jag kommer visa upp och är med mig.

 

Blommande bullar – torkade blommor på sticky buns

Nu blommar bullarna. Du kanske minns mina rulltårtor med torkade blommor jag gjorde HÄR? Nu är det bullarna som får sig ett fång blommor. Ja, jag kan ju inte låta alla de torkade blommor jag har kvar bara ligga.

Jag bakade dessa bullar efter ett gammalt och lite knasigt recept som jag fick göra om för att passa modern bakning men kom inte riktigt helt fram för att dela receptet. Det ska finjusteras och testas igen. Men vi tar det här med blommorna för de kan ju appliceras på vilka släta bullar som helst, om du har ett favoritrecept. Som DESSA släta vetebullar.

Blommande bullar – torkade blommor på sticky buns

Ingredienser:
Släta bullar
2 msk florsocker
1 msk vatten
Torkade ätbara blommor

För att bullarna ska kunna ta emot bullarna behöver de vara lite klistriga och då gjorde jag en blandning av florsocker och vatten som penslas på med bakpensel. Sedan är det bara att ”klistra” på blommorna med samma bakpense. För att fästa dem helt gör jag som decoupage, dvs penslar på ytterligare ett lager av sockerblandningen. Stora sockerlagsdroppar penslas bort.

Låter bullarna stelna på galler och serverar. Väntar man länge så kan sockerkristaller skapas och ge vita fläckar. Inget farligt men ser lite tråkigt ut.

Och så här kan också bullen stanna, när den blir en glaserad sticky bun. Något riktigt sött och lyxigt.

Blått, vitt, lila och gult passar verkligen fint till bullens gräddade yta.

Den lilla tusenskönans, bellisens, små kronblad är sköra och kan lossna så det gäller att pensla varsamt.

Och när de torkade blommornas kronblad blir fuktiga igen kan de också bete sig så pensla försiktigt.

En vanlig och rätt oinspirerande bulle blev med ens mycket mer intressant. Blommor, florsocker och vatten – allt som behövs för att göra dem sommarkompatibla.

Nu vill jag klistra blommor på exakt allt ju – vad med kan jag göra med samma teknik?

Moules marinières med fänkål – så franskt!

Du som följt mig vet att moules marinières är en av mina franska favoriträtter: Du kanske minns min jakt i Paris tex, ha ha. Tur då att man inte behöver jaga alls utan laga den godaste hemma. Det finns olika varianter men jag gillar moules marinières med fänkål. Det blir så god smak och dessutom lite mer att äta då fänkålen i sig själv är så god där i såsen.

Moules marinières

Moules marinières är faktiskt väldigt enkelt att laga trots att det ser så lyxigt och avancerat ut kan jag tycka, musslor är dessutom ett väldigt klimatsmart protein samt att det är billig mat, senast jag köpte ett nät blåmusslor (1 kg) kostade det 89 kronor – så här har vi en klassisk trikolor av bra saker. Och en rätt som är perfekt hela året kan jag tycka; värmande på höst och vinter men samtidigt somrigt fräsch och så där västkustigt sommarlov. Fast fransk då, ha ha.

Moules marinières med fänkål

Ingredienser:
1 kg färska blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
smör, till stekning
3 dl torrt vitt vin
2 dl grädde 40%
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl hackad persilja

Gör så här: Skölj och rensa musslorna. Dra bort det lilla ”skägget” och släng de som är skadade. Knacka musslorna mot köksbänken, de som inte sluter sig slängs de med.

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva även fänkålen tunt.

Fräs lök, vitlök och fänkål i smör i en stor kastrull. Pluspoäng om du har en moules-gryta.

Tillsätt vin, musslor och smula ner buljongtärning. Vänd runt och låt vinet koka upp. Tillsätt grädden, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt koka ca 4 minuter, skaka kastrullen då och då.

Smaka av musslorna med salt och peppar, vänd runt och blanda ner persiljan. Servera genast, med bröd och dipp – testa gärna min citron- och timjandipp.

Moules marinières

Jag vill även tipsa om att laga knivmusslor, se recept HÄR. En inte lika vanlig mussla men oj vad goda. Som en blandning av mussla och havskräfta kan jag tycka. Bra va!!??

Moules marinières

Om du vill ha en sådan här moulesgryta fast lite större kan du kolla in DENNA (adlink) Så där extra franskt.

Moules marinières

Och då detta ska vara en fransk middag så bullade jag upp med en massa annat franskt jag tycker om att ackompanjera min moules marinières.

Fransk bondost, saint agur och brie är ju tre franska kändisostar.

Krispiga primörer och bär är finfina grejer de med. Ja det är bara att hugga in på mitt franska sommarbord. Varsågoda!

Det kommer bli mycket skärm i sommar

Jag har alltid hatt på somrarna då jag upptäckt att jag är superkänslig mot starkt ljus. Kisar så jag får ont i huvudet. Och sedan så får jag så mycket pigmentfläckar vid minsta solstråle så då får jag göra det jag kan för att skugga fejjan. Men nu är hatten lagd på hyllan och en skärm har gjort entré.

Fördelarna med en skärm är att det likt en cabriolet fläktar fint på hjässan vs keps och man kan ligga ner med skärmen i behåll vs hatt.

Nackdelen är att man kan riskera lajva penionär i Florida. Eller??? Kommer jag undan med denna look?

Ja, det är väl egentligen det nya i min sommaroutfit. Jag har kommit på att jag alltid har samma kläder år från år så det blir väl så i år med. Men kanske en kaftan är något jag saknar. Vi får se.

Vedugnspizza på gården på Gotland men som i Italien

Det blev en riktigt somrig pizzamiddag som om vi var i Italien fast då uppe på norra Gotland hos svärfar och svärmor-liksom. Med 27 grader varmt och badkläder hängande på streck så var det inte utan att det kändes som om vi åkt långt söderut när vi slog oss ner för att äta våra egenbakade pizzor från den gamla enorma vedugnen som är från husets födelse.

Att göra egen pizza är inget man gör i en handvändning, det lärde jag mig redan HÄR och allt börjar med en riktigt bra deg och nu hade svärfar köpt en bok om napolitanska pizzor så nu jäklar. Degen sattes kvällen innan och nu var det alla toppings som förbereddes. Det blev:

• En riktigt bra tomatsås
• Prosciutto
• Salami
• Salt kallrökt kött
• Stekta champinjoner (om de steks först så skrumpnar de inte ihop i ugnen)
• Stekta aubergineskivor
• Riven ost
• Mozzarella
• Oliver
• Sardeller
• Kapris
• Gul lök
• Vitlök (tunt skuren)
• Färsk ruccola
• Samt det jag kom på nedan…

Alla är vi nybörjare. Två misstag är gjorda här: Pizzadegarna låg för tjat så de jäste ihop vilket de absolut inte ska göra för när du särar på dem dör lite av jäsningen. Och sedan så var det så dumt med plast för då klibbade degen fast och återigen – lite av jäsningen dog.

Några jobbar, andra gungar.

Jag sa till svärmor-liksom att min favoritpizza har färsk spenat på sig och då kom hon på att deras land är ju fullt av mangold. Nästan samma ju!

Nu var ugnen uppe i över 400 grader och det var dags att baka pizza.

Något vi lärt oss är att inte göra flera pizzor i förväg utan man gör en och färdig tills den är i ugnen innan man påbörjar nästa. För man har lite bråttom. Ligger pizzan för länge på degspaden fastnar den och kan inte skjutsas in i ugnen på ett bra sätt.

Baka ut degen på bordet och sedan över på…

Degspaden och där toppas. och med mycket mjöl under så den lätt åker av degspaden.

Man får jobba snabbt men det är inte fastfood för det blir liksom en paus mellan varje pizza. Njuta långsamt av varje

Sonens mästerverk. Sardeller och kapris, vitlök och riven ost samt färsk ruccola.

Och sedan blev det då magiskt god middag men aldrig alla vid bordet samtidigt. För nån var ju inne och bakade sin pizza hela tiden.

Som sagt, som att resa till Italien för den kväll.

Och här landade pizza nummer två – kapris, aubergine, riven ost och mozzarella. Och sedan fortsatte det med en hel drös till och vi fick alla lägga oss i vardagsrummet sedan för att smälta allt gott.

Citron- & timjandipp – passar ju till allt!

Du vet hur du står där och lagar en god rätt men känner ”nja det är något som saknas…” . Kanske det är då denna fantastiska citron- och timjandipp du ska slänga ihop!? Jag skulle nog vilja våga påstå att det faktiskt är ett sådant där tillbehör som passar allt, förhöjer det mesta.

Och sedan att den är så somrig så det nästan är löjligt gör det ju ännu bättre precis just nu. Så testa vet ja’!

Citron- & timjandipp

Ingredienser:
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 ekologisk citron (zest och 2 msk saft)
1 msk hackad färsk timjan
salt & peppar

Gör så här: tvätta citronen noga och torka. Riv hela citronen med ett zestjärn över en skål.

Klicka ner gräddfil och majonnäs och rör ihop med zesten.

Dela citronen och pressa i 2 msk saft.

Repa av bladen från färsk timjan och hacka ner den något. Vänd ner i dippen och smaka av med salt och peppar.

Servera eller låt stå i kylskåpet. Och faktiskt – den blir bättre dag två när smakerna satt sig rejält.

Första doppet! Nu börjar jag få semestervibbar

Midsommardagen har väl i min historiebok varit rätt tung om jag ska vara ärlig. Många gånger har en sovsäck rullats ut på något fuktigt golv i nåns sommarstuga och när man väl vaknade var jag inte så pigg på att styra upp aktiviteter. Tur då man blivit vuxen och har lärt sig ett å annat ha ha. För här var det en mycket alert Helena som vaknade enormt utvilad och pigg på att få mig en riktigt härlig somrig lördag.

För de andra i gänget hade ju redan badat två gånger så jag låg rejält efter. När frukost var uppäten och bortrakad var det baddräkt, badlakan, cyklop och snorkel samt solkräm som packades ner. Här ska badas.

Något Gotland har (självklart för öar ju ha ha) mycket av så är det underbara stränder, och kalkbrott som gigantiska pooler, så badmöjligheter råder det ingen brist på. Och många med kalksten som gör att vattnet är klart och allting är väldigt grekiskt snarare än nordiskt.

Och här var det den mest lyxiga campingen jag skådat. Här har glamping blivit ett snäpp bättre. En Rolls Royce med en supersnygg retro-husvagn. Och jag kan meddela att de som ägde det hela satt och drack skumpa i solen på andra sidan. Detta är min typ av camping det, ha ha!

Men vi klättrade ner till vår favoritstrand.

Badsugen lillebror var först i. Han som inte alls är en badkruka tvekade först. Men med 26 grader i luften och 20 i vattnet var han strax i.

Storebror tvekar aldrig. Han badar jämt och i alla temperaturer. Och allra helst snorklar han.

Vilket gav fångst. Men bara för fotot, sen fick den simma vidare.

Stenarna på stranden var jättevarm och det fick mig att tänka på sådan där dyr SPA-behandling med heta stenar. Här var de gratis! Men kanske att de mest blev som ett skönt tyngdtäcke.

Här kommer ett life hack: Du har redan hört och använt schellack, gel-nagellack som sitter hur länge som helst på naglarna så inga nyheter där. Men om du väljer ett gel-lack så nära din egna tånagelfärg så märks inte utväxten lika mycket och då känns de som nya ännu längre. I mitt fall valde jag den färg jag kan kalla ”kokt skinka” ha ha.

Sedan for vi tillbaka till huset och fälten med enorma hav av blåeld var som konstverk utanför fönstret.

Vi brukar skratta åt minnet av lillebror som för en massa år sedan, ja HÄR är inlägget, när vi var på Fårö helt sonika spatserade ut på fälten för att träffa Bä-Bä.

Hemma igen var det en välbehövlig dusch och sedan somrig pizzamiddag som om vi var i Italien. Många resor i en här, ha ha.

Midsommar på Gotland – en fullträff

Vilken midsommarafton! Vilken fantastisk sommardag och firande vi fick. Av vad jag förstått så har vädret varit fantastiskt i stora delar av vårt land så många har fått fira på allra somrigaste sätt. Det är fint att veta.

Vi tog en långsam morgon och frukost. Ingen stress här, det enda vi hade var att kl 14.00 skulle stången resas i Kyllaj här på norra Gotland vilket vi tänkte vara med på.

Kan vara den sötaste etiketten någonsin på en burk honung.

Nästan hela gänget drog iväg för att bada och jag satte igång med midsommarens mysigaste göra – binda kransar.

Jag gör allra helst kransar av de blommor jag lycktas plocka samma dag och vi fick slå upp i flora-boken vad de vita hette – nu vet jag: vitmåra. Sedan var det lite skralt med blommor men blåklocka, gulklöver och rätt vissen rödklöver fick jag ihop tillräckligt mycket av för att göra tre kransar. Men det gick bra ändå.

Vitmåran var härlig att ha som bas. Nästan så jag ville bara ha den.

Nybadat gäng kom tillbaka och sen var det då dags att åka iväg.

Så mysigt att de ordnar detta.

Den årliga kransbilden. Det har blivit ett gäng. Ska sätta ihop en sådan där års-serie och kolla år från år. En mycket fin bonus med att ha blogg.

Maken var sjukt snabb på att börja löva, att maja, midsommarstången. Man kan nästan tro att han är värre än jag på det här med att fira högtider.

Imponerad av de gröna björklöven. Björk känns inte så jättemycket norra Gotland som har så karg grönska och mycket en och tall.

Åh hej!

Och där var den uppe!

Dotter och kusin. De skulle för allt i världen inte var med och dansa men sedan, hoppsan, så var det ju självklart att vara med. Älskar hur tonåringar kan skifta så snabbt.

Underbara spelmän. Så härligt att ha rktig musik och dragspel, samt dansledare. Det gör det hela på riktigt på riktigt om du förstår.

Absolut inget kan hindra mig från att vara med i alla fall. Och jag fick gå bredvid ett gäng killar i 20-årsåldern och jag tror de var från USA eller så hade de väldig amerikansk brytning. De var mycket roade av alla danser och rörelser. De hade inte riktigt koll på alla vändor i ”Så går vi runt en enebärsbuske” men vem kan klandra dem för det??? För vem kan alla dem by heart liksom?

26 grader varmt och ingen skugga gjorde att en fika kändes mer än välbehövlig.

Jag och 3 av 4 barn lämnade festen och gick ner till hamnen.

Så varmt, så stilla så underbart somrigt.

Som om sommaren lagts på burk och presenterades på fat här.

Sedan var det hem igen och lite olika bestyr. Jag dukade och räddade käk, några åkte och badade andra sparkade boll. Som en långsam midsommar ska vara.

Vi dukade upp i en del av den stora ladan som gjort om till ett rum med utsikt över fälten.

Kallrökt lax, krispig sallad från trädgårdslandet (minus morötterna som var köpe…), silltårta, varm matjestallrik, ostpaj och matjes. Samt ostar och knäcke och stöd för barnen i form av köttbullar och prinskorv. Och en hel drös nykokt färskpotatis. Jo jag tackar jag!

Svärmor-liksom hade åkt på ärende och där hamnat i ett helt fält av prästkragar i dikesrenen. Så alldeles perfekt.

Och sedan fylldes kvällen av god mat och massa massa sång.

Jag hade med mig mina sånghäften och jisses vad kul det var. Vi sjöng nästan alla 28 sånger.

Och de som först var tveksamma, läs juniorer, var de som sjöng allra mest till sist.

Innan myggen började äta på oss var det tårta och sommarljud från tornseglare och svalor. De som återvänder från Afrika till samma takpanna här på norra Gotland varje år.

Ljuset kl 23 en midsommar är som guld i minnesbanken. Värt så mycket!

Jag tackade för mig strax efter midnatt och jag hade sedan innan lovat barnen att de kunde få dynga om de ville. Något barn älskar har jag förstått för det är ju lite busigt och så där Pippi-upp-å-ner. Och jag vet inte om det var ett smart drag för tjejerna hade somnat 07. Jaja, de har i alla fall ett minne för livet med sig och det är väl precis allt vad midsommar handlar om.

De har varit förvånansvärt pigga idag men får se hur de är ikväll. För här vankas det pizza.

Jag önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg.

Glad midsommar från soligt Gotland

Med soliga, glada och varma hälsningar från Gotland önskar jag di en riktigt GLAD MIDSOMMAR!

Vi åkte igår över Östersjön till Gotland och till svärfars och svärmor-liksoms hur där vi ska fira med blommor och blad. Och kanske bad. Den andra anhalten på sommaren, först skolavslutning, sen midsommar för att sen ta det tredje steget med semester.

En somrig fest som sätter fart på sommaren – det är det vi ser fram emot. Och färden över med färjan var som att vara i Grekland där vi båtluffat med barnen två gånger. Se HÄR.

”Nej men mamma, det är ju nån där inne!” Fortfarande världens mest pinsamma mamma

Aldrig har tre timmar gått så fort. Helt plötsligt var vi framme på Gotland och kända vyer slog emot oss.

Allt är vackert. Allt ska fotas.

Som sagt.

Välkomstdrink med flädersaft och chips i välgörande skugga.

Sen var det dags att jobba. Middag skulle lagas och råvaror från grönsakslandet hämtas.

De största rädisorna jag sett!

Jag fick göra efterrätten.

Jordgubbssallad med vattenmelon, mynta och lime.

Jag passade på att plocka blommor i dikesrenen för de kransar jag ska göra idag.

Att det varit torrt råder det inget tvivel om. Inte många blommor men det kommer bli toppen detta!

Och nu var det serverat!

En målbild jag haft hela våren. Middag under kastanjen.

Kusinerna. Sitter ihop sedan födseln.

De blå skuggorna, bland det somrigaste.

Alltid med boll. Aldrig tråkigt.

Dessertdags.

Lång varm dag. Och med tanke på att detta bara var förfesten så är jag rätt så pepp på idag.

Lugn avslutning på dan före silldoparedan.

Hoppas du får en fin dag som sagt och fylld med sill, dans kring stång, sång och sol.