Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 juli, 2023

Nu i Concarneau i Bretagne & vårt hem för en vecka

Det märktes snabbt hur naturen och ljuset ändrades. Grönare längs vägarna, mer svängar på vägarna och ljuset, ja det var liksom ljusare. Vi hade nu kommit, äntligen, till Bretagne.

Ett sista laddstopp innan ankomst, för att inte komma med tomt batteri till vårt hus. Man vet ju inte hur dt är med laddning på plats så det där med full laddning är viktigt.

Som vanligt var laddstolparna lite avsides och vi hamnade bredvid en lekplats bestående av en liten klätterställning med tillhörande rutschkana och en gunggrej. “Kom kids, här kan ni leka!” ropade jag och sprang dit ihop om att de skulle få lite rörelse i kroppen efter den långa bilfärden. Nu är barnen 14, snart 13 och snart 10 så det är inte med samma omedelbara “hurra en lekplats” jag får till svar som förr.

Dottern följde med efter en tveksam start och vi två började gunga. Jag älskar att leka och när vuxna gör de smittar det till barnen. Snart var jag i vägen när de tre hittade på tävlingar och utmaningar.

Jag kunde lämna dem och i lugn och ro leta upp en toalett och kaffe. Man får inte vara dum…

Sista biten! Snart i Concarneau och en veckas underbart franskt liv.

Motorvägar byttes mot bygator.

Bretagne är tvåspråkigt. Här finns även Bretonska vilket gör att alla skyltar står på båda språken. Så det gäller att kunna åtminstone ett utav dem, ha ha.

Så med detta var vi nu så nära så nära Concarneau, eller Konk Kerne då.

Framme!!!!

I den lilla hamnstaden Concarneau ligger husen tätt inpå varann, radhus som skapar täta kvarter. Nästan alla hus var vita men vårt var lite ljusblått och röda tegelknutar samt en liten trädgård. Det stod på alla tänkbara sätt i jämförelse med alla andra vita radhus utan grönt framför eller runt om.

Vi hyr via Airbnb och nyckeln låg där det var sagt. Nu var det bara att kliva in i vårt nya hem – för en vecka!

Jag har sett det här köket och ja hela rummet förut! Det är som om Monicas och Rachels kök från Vänner ju! Precis som i den amerikanska tv-serien är det ett kök med massa olika stilar, färger och mönster på en och samma plats. När det slog mig så kunde jag verkligen ta till mig hemmet, att det liksom var en arrangerad plats för mig, för stunden. annars hade jag lätt börjat möblerat om ha ha.

Så många färger och energi som gör mig glad. Inte ens i närheten av vad jag har hemma och det är ju just dt som är så härligt med Airbnb – att man kliver in i någon annans värld för en stund.

Och att få ta del av sådana här miljöer är ju helt underbart. När vi kollade på olika boenden inför den här resan så kunde vi inte släppa det här rummet. Vi letade i flera veckor där i våras, undersökte olika städer, lägenheter och hus och hela tiden hade vi kvar detta boende på topplistan. Så då blev det vi bokade.

Och det var ju så underbart och härligt som vi hoppades på.

Så otroligt långt från vårt egna hem och det är ju det man, eller i alla fall jag, vill ha med att resa bort. Att få uppleva något nytt och sedan återvända med en kombination av “vad underbart att komma hem” och “tänk om vi också skulle göra så där…”

Underbara rum på övervåningen. Den här stora garderoben med spetsgardinen – så fin i sin enkelhet.

Ett otroligt överdimensionerat badrum men med fantastiskt fönster. Och att måla fönsterkarmar och element i mintgröna – kanske inget jag skulle göra men här är det ju fantastiskt.

Eller i gult.

Vi hade på vägen handlat lite snacks och frukost. Vi slog oss ner i vår nya trädgård och bara tog in allt. Här ska vi må alldeles utmärkt i en vecka.

Att duka, servera och, som den nörd jag är, styla med ett porslin jag inte valt är en spännande utmaning. Hur får man det att se inbjudande ut med någon annas porslin och stil? Det är ett bra tv-program ju!!! Sign me up!

Och med en trädgård jag inte måste ta hand om. Bara njuta av.

Jajamen, här mår vi bra. En vecka av lugn väntar.

Comments (2)

    • Hej Nikki. Nej jag tänkte att jag just inte skulle länka då jag inte vill framstå som en reklampelare om du förstår vad jag menar. Men sök på Bretagne på Airbnb får du upp massa förslag.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.