Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juli, 2023

Vimplar & girlang av toarullar som marint flaggspel

Att göra en girlang med vimplar som ett flaggspel målade som de för båtar blev helt klart ett av de mest populära saker från när jag var med i Nyhetsmorgon senast. “Var hittar jag flaggspelet för båtar eller har du gjort dem själv?” var en vanlig fråga på dm på mitt Instagram.

Svar ja, de har jag gjort själv och de är gjorda av toarullar så du har materialet hemma. Det vågar jag lova!

Då jag besitter exakt noll kunskaper om vad alla flaggor betyder i de där flaggspelen som är till båtar, för de ska ju vara symboler för olika grejer va?, så gjorde jag mina egna tolkningar av de googlingar jag gjorde. Eller så låtar man bara fantasin flöda och man skapar sina egna.

Vimplar & girlang av toarullar som marint flaggspel

Jag har tidigare visat hur jag gjorde vimplarna och du kan se en steg-för-steg HÄR och så kompletterar jag nedan med hur jag gjorde just denna girlang.

Som sagt så googlade jag “flaggspel båt” och fick upp olika bilder med en massa olika flaggor och sedan plockade jag inspiration därifrån. Gjorde mina tolkningar och varianter för att passa dessa tvåtungade vimplar.

För att få lite mer av båtkänsla spå girlangen valde jag att håla pappret. Här har jag en öljettklämma som man hamrar men man kan ta vilken kraftig hålgörare man har.

Och sedan trä genom en kraftig tamp och se till att blanda de olika vimplarna så det blir en bra mix av färgkombinationer längs girlangen.

Vi äger ingen båt men bor nära Mälaren så det kan finnas tillfällen den får komma upp här i trädgården. Måsarna hörs förjämnan och ljud från båtar och vattenskotrar så helt plötsligt kändes det som värsta skärgårdsidyllen med denna girlang ju!

Nu är det bara att göra ännu fler så jag får mig en riktigt lång girlang och flaggspel av vimplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.