Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 februari, 2013

Även pannkakans dag idag!

Ja, det är inte bara semeldagen utan även pannkakans dag. Jösses vilken fest! Pannkakor och plättar skulle jag kunna äta varje dag utan att tröttna. Och det bästa är ju att man aldrig behöver tröttna för man kan variera dem i evigheter. Äppelmos är favorittillbehöret.

Vill jag göra det lite vuxnare och lyxigare tar jag kastanjepuré varvat med grädde. Det är så smaskigt!! Puréen finns att köpa i saluhallar och välsorterade matbutiker.

Pannkakssmet:
3 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
Salt efter smak
Smör till stekning

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och salta efter smak. Klicka i en klick smör i het stekpanna. Häll i ca 1 dl smet och grädda (om du inte använder plättlagg). Vänd på pannkakan när all smet har satt sig, blivit “torr”. När båda sidor är gräddade läggs pannkakan på en tallrik under folie så de håller värmen. Första pannkakan blir aldrig bra, det är ett mysterium!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.