Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 februari, 2013

Att färgsätta ett barnrum

Vårt hem går i dova toner med naturliga material och färger; vitt, beige, brunt och dammigt blått. Lugnt och välkomponerat (tycker jag). Men i barnens rum vill jag att det ska kännas lekfullt och energirikt.

Det kan lätt bli en färgexplosion i ett barnrum då leksaker väldigt sällan håller en uttalad tregradig färgskala. Hört att barn idag har upp till 500 leksaker, mycket skrämmande. Men det var inte det jag ville skriva om utan hur vi färgbestämt barnrummet.

En affisch från Moderna Museets Bærtlingutställning fick pryda en av väggarna och färgerna på vägg, matta, gardiner, hyllor och möbler fick följa färgerna i affischen.

Här på hyllorna har jag tagit ut några saker från leklådorna och gjort små färggrupper. Den högt älskade grislampan (nattlampa) fick dottern av sin gudfar så rosa är den färg som har fått följa med utöver affischens färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.