Följ mig:
Pyssel för barn Pyssel till hemmet

Gör vackra pappersmoln – kul pyssel för barn

28 februari, 2013

I barnens rum har vi en hylla där många av deras stora leksaker står. Oftast tas de ner för att lekas med på golvet men nu har de blivit så stora så de skulle kunna lekas med på plats. Då tänkte jag att jag ville göra nått med väggen som faktiskt är blå, himmelsblå om man så vill.

Göra fantasifulla moln som svävar över den värld som finns under, i detta fall en bondgård. Men mycket lätt flyttar man på den och sätter in piratskeppet och så har vi en ny värld.

Gör moln av papper – pappersmoln

Gör så här: Ta tre pappersark och lägg på varann och häfta ihop i de övre hörnen så de inte flyttar på sig när du klipper. Vik hårt i mitten och veckla ut igen. Rita försiktigt med blyerts ditt moln och tänk på att få en ”vik” överst vid vecket. Klipp eller skär ut molnet, alla papper samtidigt.

Är molnen små kan man häfta i mitten men mina var så stora så jag sydde med några stygn med vanlig nål och tråd. Sätt nu dubbelhäftande tejp över stora delar på det bakersta pappret och sätt upp på väggen där det passar. Nu får du hjälpa molnflikarna att vecklas ut. Kanske vika extra hårt i nån rygg får att få det fint fördelat, som en solfjäder.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Anna-Lena 28 februari, 2013 at 22:37

  Hej Helena! Vilken fin blogg du har. Jag blir superinspirerad så tack för det!

 • Svara Helena Lyth 3 mars, 2013 at 09:08

  @ Anna-Lena: Åh, tack snälla du! Vad glad jag blir!

 • Svara Jessica 3 mars, 2013 at 10:26

  Åh, kan du inte komma på en som är typ lite som en marockansk/indisk-inspirerad grej men med samma princip…? Ja, du fattar nog exakt av den fenomenala beskrivningen 😉
  Superfint! Nu behöver jag alltså bara ett barn och ett barnrum sen så!

 • Svara Pysselbolaget 6 mars, 2013 at 09:32

  Så fint det blev! Det är nått nästan rörande vackert över moln och dina passar så fint mot den blå väggen. Har själv gjort ett moln ´ i kartong med vattendroppar av filtkulor. Blir glad varje gång jag ser det.

 • Lämna en kommentar

  Close