Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 mars, 2013

Absolute Easter vol 03?

Min påsk i år kommer gå till historien som den mest spännande fast mest opåskiga. Då vår flytt till hus går av stapeln imorgon kommer nog inte påskpyntet vara det första vi packar upp. (Fast jag ska väl vara ärlig och säga att påskpyntet är i en kasse så det ska vara lättillgängligt…)

Men annars då, hur firar jag påsk? Inte jättemycket om jag ska vara ärlig. Lite påskris och mycket godis. En bättre middag på påskafton är ju trevligt om jag haft familj eller vänner nära. Har haft flera påskar då jag varit själv och det har inte känts konstigt. Konstigare och jobbigare hade det varit att vara själv på jul. Det är en sådan mycket mer laddad högtid. Varför är inte påsken så laddad? Har någon sett en Absolute Easter t.ex?

Pressbyrån kör just nu en reklamkampanj med meningen: Glöm inte påskpresenten! Va?! Har aldrig gett eller fått en present vid påsk. Påskägg, givetvis, och i den kan det ha legat en smurf eller liknande (ja, när jag var liten…) men några presenter har det aldrig varit frågan om.

Kan det röra sig om att påsken ligger mitt i födelsedagsmecka? Nu fyller ju typ var och varannan år så det ges presenter och det skapas kalas ändå. Vi går mot ljusare tider och de röda dagarna duggar tätt inom en snar framtid. I december så är mörkret mörkare än ett strömavbrott och det har inte varit några kalas sen kräftskivan i augusti. Julen är alltså väldigt tacksam som en morot i mörkret och välplacerad på året.

Men påsken skulle ju kunna vara riktigt stor. Kanske är på väg att bli? Jag var i Paris för en herrans massa år sedan över påsk och staden stod still för här firades det påsk. Tror att påsken har en större dignitet i katolska länder. Här är det väl mer ett tillfälle att njuta av ledighet, dra till fjällen eller passa på att måla om hemma då man är långledig? Ja, typ som vi; passa på att flytta… Hur många är det som firar påsken som en religös helg? Jag går gärna i kyrkan vid jul men kan inte minnas att jag någonsin begett mig till kyrkan vid påsk. Vansinnigt hednisk påskkärring har jag dock varit i en massa år. Var säkert den äldsta i grannskapet, förmodligen tonåring, men jag ville åt godiset och det var en kul grej att göra med kompisarna.

Framtiden då? Övertygad om att jag kommer fira mer nu med barnen och sätta traditioner. Och det är ju ett ypperligt tillfälle och skäl till att få dekorera, pyssla och ställa till med fest. Sånt är jag bra på!

Comments (2)

 • Har suttit i ett par dagar nu och tänkt på vilka låtar som skulle vara på den där skivan och här är några förslag. Det har varit en angenäm tanke, du vet sådär som man har små saker/minnen etc. som man skriattar åt i sin ensamhet när de korsar tanken. Det här har varit en sådan…jag vet ju redan hur omslaget ska se ut: Jesus i Eurodiscokläder! och påskkärringsjalett och så några hypade harar vid fötterna!!
  Låtlistan lyder:
  Han har öppnat pärleporten (alltid en partyhöjare)
  Personal Jesus – Depeche Mode
  Egg song – http://www.youtube.com/watch?v=GNndX9qua1o
  Candyshop-50 cent (trots den fruuuuktansvärda texten)
  Candygirl
  I want candy – Aaron Carter
  Candy – Robbie Williams
  Rabbit song – Boy & Bear
  Jesus Christ superstar-soudtrack
  Chocolate rain
  mja…sen finns det nästan inget stopp på det hela =)

  • Åh Jessica! 🙂 Du har gjort hela min vecka!! Det där omslaget är givet. Skickar förslag till skivbolagen på en gång!!
   Vad bra du är!

   Önskar dig en magisk påsk med hög volym 😉
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.