Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 april, 2013

Glasklar samling

Uppackningen fortsätter i vårt hem. I början var det med bra tempo och med stor entusiasm. När det allra viktigaste kommit på plats så stannade farten av. Övergick till ett lunkande. Har väl insett att det hela får ta tid. Vi har ingen brådska och inget Sköna Hem reportage är på ingång så det får bli klart när det blir klart.

Något som är bra och kul i en flytt är att faktiskt se över vad som finns i ens skåp och lådor. Vid nedpackningen fanns det ingen tid att gallra och sortera. “Det gör vi sen”, sa vi. Nu är det sen.

Ser en samling torna upp sig på köksbänken. En ganska duktig samling glasburkar. “Åh, denna är perfekt att ha makaroner/flingor/russin/nötter/gryn i”. Så har det låtit på ett otal loppisar och shoppingvändor. Har nog varit dålig på att reflektera över vad som redan funnits hemma.

Minns ni ett TV-program som hette Farbror Frippes Skafferi? Programmet leddes av Martin Ljung och i varje burk han hade i sitt skafferi så fanns det en sång eller film. Det där skafferiet satte sina spår. Jag har alltid velat ha ett sådant och tror att det är därför jag samlar på burkar att hälla över mina varor i. (Vet inte, men det känns som nått bondromantiskt och nostalgiskt över det hela också). Nu finns det inget sådant egentligt skafferi här i vårt nya kök men min plan är att skaffa det där vitrinskåpet och ställa mina burkar i. Vad tror ni, kan det bli snyggt?

Comments (1)

  • Visst kommer jag ihåg “Frippes skafferi”, och nu när du säger det har jag kanske svaret på varför jag också är galen i olika burkar, för jag älskade verkligen det programmet 🙂
    Jag tror att det kommer blir superläckert och inbjudande med dina burkar i ett vitrinskåp.
    Lycka till med den fortsatta uppackningen.
    Kramis Helena N

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.