Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 maj, 2013

Nu banne mig, nu odlas det!

I helgen tog vi en tur till Barkaby med alla shoppingvaruhus och jag blev alldeles vimmelkantig. För att kunna lokalisera sig på tex Plantagen behövde jag redan vara bevandrad i allt vad trädgård och odling hette. Lost in space var bara förnamnet. Och att fråga nån, det gick ju inte. Folk sprang runt och drog i marktyg och perenner och personalen hade inte en chans att hjälpa så det var ingen höjdare.

Vi hoppade in i bilen och åkte till en mycket mindre plantskola och handelsträdgård där servicen var mer personlig. Även om min man fick en utskällning av en dam i personalen när han sa att han inte tänkt köpa täckbark. Det var ju “hål i huvvet” att inte ta med det. Så – då vet vi och glömmer aldrig det från och med nu.

Lite möra kom vi hem med en bil FYLLD med jord och odlingslådor så allt fick ligga till söndagen. Fanns ingen energi kvar. Men i söndags så skapade vi plats för lådorna och planterade och kände oss rätt duktiga.

Jag är inte helt novis men sist körde jag bara på känsla medans nu finns det så enormt mycket dos and don’ts och böcker så det känns som man måste göra allt by the book. Får se om det blir bättre nu, med täckbark…

Basilika, salvia, timjan, oregano, dill och persilja planterades. Även gräslök, dill och persilja såddes fast med frön. Nu hoppas vi gynnsamma väderlekar och gröna fingrar.

Follow on Bloglovin

Comments (2)

 • Ja det där med trädgårdsodling är nog en hel vetenskap! Själv får jag hålla till godo med min balkong, och i år vill jag ha en maffig basilika, och även koriander skulle jag vilja ha, och massor med blommor. Men eftersom vi åker om mindre än tre veckor, och sen blir borta i tre veckor, känns det inte som någon ide att fixa allt nu. Mina kära döttrar som blir kvar hemma kommer nog inte att ge växterna den kärlek de behöver om man säger så 😉

  Kram och ha en fortsatt fin vecka.

  http://helenanygrund.blogg.se

  • Helena - amelia.se

   Att odla på balkong ska inte föraktas. Men det är ju så klart bra att vara hemma. En balkong i gassande sol gör inga små plantor glada.
   Åh, är det tre veckor kvar?! Så spännande! Har ni fått klart hela rutten nu?

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.