Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 maj, 2013

Det blommar i en trädgård vi inte känner

Vår trädgård sätter fart och vi försöker hänga med. Då detta blir första våren och sommaren i huset och trädgården vet vi inte vad det som finns och döljer sig i myllan och buskarna. Nu när det börjar blomma och växa ser vi alla skatter som ligger gömda.

Så mysigt att se barnen våga skippa skorna och vara barfota. Ska inte säga att de är riktiga asfaltsbarn men nästan. Nu är de helt inne på maskar, spindlar, sniglar och “vackra blommor”. Ska nog bli folk av dem också!

Helgen ägnades till stor del att ta hand om det som kommit upp och att sätta frön i odlingslådor. Så spännande att se vad vår lilla täppa kan ge. Urban farming – yes here we come!

Att stå under ett körsbärsträd när vinden blåser är som att stå i ett varmt snöfall. Romantiskt och terapeutiskt så det förslår!

Varför hamnar alltid, alltid stövlarna på fel fot?

Ser fram emot att plocka smultron och trä på tråd. Det blir man väl aldrig för gammal för??

Förgätmigej – min favoritblomma.

Sonen vill vara finklädd inför farfarbesöket. Kaprifolen klättrar smidigt upp för tallen. Längtar efter dofterna. Alltså kaprifolen, inte spindelmannen eller farfar…

När huset var köpt och jag fick reda på att det fanns magnoliaträd i trädgården hoppade jag högt av lycka. Har alltid varit en dröm för mig att ha ett magnoliaträd. Hade en tapet i min förra lya med magnolia. Blomman är så maffig och vacker. Får känslan av att jag skulle vilja äta blomman, ser så god ut. Ja, jag kan vara lite knäpp… Håller tummarna för att rådjuren inte ska knapra i sig dem.

Vinbär och plommon. Jo jag tackar. Och så blir jag livrädd. Jösses vad jag ska plocka, sylta och safta – tydligen.

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.