Följ mig:
Shopping Utan kategori

Butik för den kreative pennälskaren

23 maj, 2013

Jag avgudar affärer som visar sin kärlek till sin produkt. Det är något fantastiskt att gå in i en butik som är toknischad och säljer endast en vara eller kategori. Vet inte om det är min romantiska bild av butiker från förr då det fanns charkuterier, bagerier, mjölkaffärer, tygaffärer, pappershandlare, frukt och grönt. Då supermarkets och köpkvarter var något som inte fanns i det svenska vokabuläret.

Det är dessa typer av affärer, caféer och ställen jag bla vill belysa i min kategori shopping. De som är värda en omväg för det är sällan de ligger på stora shoppinggatan.

En sådan affär är Pen Store och gissa vad de säljer? Japp, pennor. I alla färger och storlekar, för proffs och lek. Jag blir lycklig som ett barn och vill köpa hela regnbågensskala.

Ligger just nu på Tavastgatan/Blecktornsgatan men flyttar i sommar några kvarter till Hornsgatan. Visade sig att det var många som ville ha pennor så de behöver större lokal. Passa på att gå dit i denna söta lokal och fråga om hjälp. Så härligt att få prata med en person som verkligen brinner för sin produkt och kan allt om filtpennor och bläck.

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Mia 23 maj, 2013 at 10:04

  Oj den butiken är livsfarlig!

  • Svara Helena - amelia.se 24 maj, 2013 at 13:55

   I know! Men det är ju användbara ting.

   Ha en fin kväll! 🙂
   //Helena

 • Svara Mormorsglamour 24 maj, 2013 at 09:03

  Måste bara besökas… har helt missat den också. Inser att jag inte är så ofta inne i stan.
  Kram

  • Svara Helena - amelia.se 24 maj, 2013 at 13:54

   Om du gör det måste du höra av dig! Jobbar runt hörnet så vi kan shoppa i hop 🙂

   Ha en fin helg!
   Kram

 • Svara Camilla/Stilitiden.se 24 maj, 2013 at 18:02

  Ååh vad härligt! Då är jag inte ensam pennörd då;-) har i veckan kalasat bort säkert 200 på pennor i Rum för papper o konstnärsaffären Inex (båda fantastiska, första dyrare) i Gbg . Men Gud så kreativ man känner sig, och förhoppningsvis blir…

  Ha en fin fredagskväll!
  Camilla/Stilitiden

 • Lämna en kommentar

  Close