Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 juni, 2013

Söndagstips: Loppis på Hötorget

Hötorget är Stockholms största torghandel och ett paradis för frukt- och grönsaksälskare. Sen så är det en upplevelse i sig att handla där. Det är omöjligt att gå ifrån ett grönsaksstånd med endast den tänkta varan man skulle ha. Helt plötsligt fick man dubbelt upp och några knippen morötter och en ask vindruvor utan att man förstod hur det gick till. Ett favorittillhåll för mig oavsett årstid.

Frukt och grönt säljs måndag till lördag och på söndagar ska det vara tomt på torget. Men sedan några år är det andra varor som intar platsen. Det blir ett jätteloppis med varor i olika prisklasser och kvalitet. Minns när jag gick där för säkert 15 år sedan, då det var endast ett till två bord med fåtalet varor, och fick för mig att den där gamla ryska sjömansskjortan var nödvändig i min garderob. Tror jag använde den en gång…

Nu finns det mer variation bland varorna och vem vet, ett fynd kan ligga bland bråten. Tyvärr är priserna lite mer storstad än vad loppisar brukligt kan ha men väl värt ett besök.

Loppisen var hotad för nått år sedan och skulle flytta men efter en enorm folkstorm och namninsamling bestämdes att den fick vara kvar. Mer loppis åt folket. Ut  och fynda nu!

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.