Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 september, 2013

Cykelfesten blev en succé & laddar redan för nästa år

Vilken underbar kväll det var igår. Jag var ute å cyklade, fast då i positiv bemärkelse. En cykelfest gick av stapeln här i grannskapet och det var då tre rätter som skulle intas i tre olika hem men olika sällskap för varje rätt. De som låg bakom och arrangerade hade haft fullt sjå att samordna alla deltagare så att man aldrig mötte samma människor vid de olika måltiderna.

Temat för festen var favoriter och då bjöd vi så klart på marängsviss, för vi hade efterrätt ska kanske tilläggas. Och sen var det svåra att välja klädsel. Maken valde sin favorit filmkaraktär; The Dude från filmen Big Lebowski. Många var avundsjuka på hans val. Vem vill inte gå på fest i morgonrock och mysbyxor och komma undan med det??  Jag hade lite svårare då jag har en söt och stor gravidmage  men det blev min mammas gamla Marimekkoklänning från 60-talet och jag fortsatte på temat och gjorde mig till en 60-talsfigur med anspelningar från en favorit tv-serie; Mad Men. Men då alla jag mötte på festen var främlingar för mig så kunde de inte riktigt se om jag var utklädd förstod jag. Jag skulle mycket väl se ut så där i verkliga livet kunde vi konstatera. Hur som helst, det var himla kul.

Vår rätt blev jättegod och uppsakttad av alla. För vem gillar inte marängsviss?? Vi gjorde det som en buffé med glass, grädde, maränger, chokladsås, banan, blåbär, mandelbeskvier och valnötter. Home run på enklaste sätt.

Sen när alla rätter var avklarade så cyklade man tillbaka till ruta ett där det var en jättefest för alla inblandade. Vilket drag! Jag och bullen i magen dansade oss rejält svettiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.