Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 september, 2013

Hotel Skeppsholmen

Ja, nu var det ju ett tag sen jag var på Hotel Skeppsholmen men jag lovade en utförlig rapport så den kommer här.

Vi var alltså ett gäng tjejer som firade den härligaste Lotta med en dag fylld av överraskningar. Lunchen skulle vi ta på Hotel Skeppsholmen. Ingen av oss hade varit där tidigare men jag hade hört gott om stället. Tyvärr bjöd dagen inte på det bästa vädret så det var väldigt mysigt att kliva in i dessa gamla, anrika lokaler inredda med ljusa material men med värme. Mycket tydlig skandinavisk inredning. Kanske lite väl skandinavisk men då det är ett hotell med internationella gäster så kanske man vill visa upp just detta.

Vi blev placerade i restaurangen som när vi kom var tom. I cafét/hotellobbyn var det däremot mer liv och rörelse. Kändes lite konstigt att sätta sig i den tomma restaurangen men den fylldes på allt eftersom.

Det var en mycket spännande meny och den stackars servitören fick ge oss många försök att bestämma oss. Jag föll för “varm korv med bröd”. Låter kanske inte så spännande men korven är för restaurangen unik och görs på Gotland av en småskalig bonde. Och god var den. Riktigt god. Läckert serverad i papper med bönor, färska skott, rostade pumpafrön och tryffelmajonäs. Sen så hade de dessutom en egen senap som var riktigt bra till.

Skulle jättegärna återkomma för den lockande fikan de hade i sitt café/lobby. Mysigt och inbjudande. Sen är jag så svag för ställen som har sällskapsspel. Det bjuder verkligen in till att sitta länge och softa.

Jag har alltid gillat restauranger och barer som är placerade i hotell. Det ger en speciell känsla. Alltid olika typer av människor och olika språk. Lite mer dynamik än på restauranger där gästerna ibland ser ut som kloner av sig själva. Alla är lika och ingen sticker ut, varken i stil, ålder eller kultur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.