Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 september, 2013

Hög tid för pyssel!

Hösten känns faktiskt närvarande nu. Dags att inse att bikini och sollinnen får ligga kvar i lådan till nästa år. Inte mig emot, jag har alltid älskat hösten. Att få andas hög frisk luft, boa om i hemmet, tända levande ljus, ta härliga promenader i natur med skiftande färger, laga långa goda måltider och att få pyssla.

Den här hösten har hela familjen sett fram emot extra mycket. “Är det höst idag?” har varit en vanlig fråga från sonen i några månader nu. Varför vill han ha höst? Jo för då kommer ju ett litet syskon!

Hade tänkt låta vår vardag hålla på i några veckor till men nu blev det inte riktigt så. Nu har jag blivit sjukskriven fram till bebben kommer. Det gick inte, kroppen ville ha ett annat tempo än min hjärna och mitt schema. Så, då blir det nu till att ställa om.

Vad ska jag då syssla med, för att vara lugn, vila men ändå få vara kreativ, för om jag inte får skapa blir jag nipprig. Jo, pyssla så klart! Senaste tiden har pyssel och skapande fått stryka på foten då det inte hunnits med i vardagens alla bestyr (gissar att det är många som känner igen sig…). Nu har jag fått tiden och det kanske till och med blir lite terapi för fru Lyth.

På vägen hem efter lämningen på förskolan plockade jag fina ekollon och fick en idé. Hoppas jag kan färdigställa den och visa inom kort.

Önskar er en fin onsdag. Här sipprar förmiddagssolen genom fönstret och regndropparna som hänger kvar i träd och gräs blir till vackra prismor. Det blir nog en bra höst!

Comments (4)

  • Visst sörrö! Plockade på mig en hel drös. En liten ek i markhöjd bjöd på en massa fina ekollon. Annars får man ju ta de som är lite tilltufsade på marken.
   Det sägs att de ekollon som faller i oktober ska vara mer lämplig, mer redo för att få grodd. Vet inte det jag. Beror väl lite på. Varför inte testa. Jag kommer nog snart hitta några lämpliga ekollon och hoppas på tur. Ska bara hitta vasen…

   KRAM!

  • Ja, jag med faktiskt. Mina test under dagen känns lovande. Snart kommer bilder. Ååå… spännande va??!! 😉

   Tack snälla du, det ska jag, det gör jag.

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.