Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 september, 2013

Höstpyssel med ekollon & tovad ull

Känner mig, som jag skrev, höstmysig och redo för att pyssla mig in i hösten. När jag såg de vackra ekollonen ville jag göra något med dem. Tänkte att jag skulle skapa något sött till barnens sovrum och då det rummet går i blå toner så skulle färgskalan vara höstig fast blå. Det fick bli tovade ekollon fastlimmade i ekollonshattarna.

Höstpyssel med ekollon & tovad ull

Det som behövs är ekollon med hattar, ull/ylle, såpa, riktigt hett vatten och limpistol.

Gör så här: ta försiktigt av hattarna från ekollonen. Jag hade köpt små nystan av ull (eller ylle, vad är skillnaden…??) och delade upp varje nystan i 4 delar. Det blev lagom ekollonstorlek. Se på hattarna och avgör storlekarna på tussarna. Alla är ju inte lika stora så det är ju kul med lite olika storlekar. Sätt på vattenkranen på varmaste temperatur och droppa en liten droppe i ena handflatan. Ta nu en ulltuss och jobba in såpan och ta lite hett vatten från den rinnande kranen. Rulla tussen som om du rullar köttbullar. Försök få så rund och jämn form som möjligt. Blir det lite ojämnt så ta bollen under den rinnande kranen och sära på ullen för att försöka jämna till.

Rulla på tills den lilla bollen blivit hård. Avsluta med att forma den något oval, som ett ekollon. När du är nöjd med storlek och form lägger du den för att torka på handduk eller tidningspapper.

Nu är det dax för att limma på hattarna så aktivera din limpistol. Välj ut en hatt och matcha med ett ekollon. Tryck ut lim i hatten och fäst ullbollen. Låt nu stelna.

Hade ju tänkt göra detta till barnens rum men visste inte riktigt hur. Tänkte att en liten girlang kanske kunde vara något så jag lindade upp pinnarna med ekollonen på tunn ståltråd. Fick hänga i fönstret. Är inte helt övertygad faktiskt. Tror jag ska hitta en fin gren och sätta dem på den och göra ett litet stilleben i stället. Får återkomma med det resultatet…

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.