Följ mig:
Restaurang- & cafébesök Utan kategori

K25 – Cool food court mitt på Kungsgatan

16 oktober, 2013

I går hade jag ett ärende inne i city på morgonen. Då jag är lite långsam just nu blev det helt plötsligt lunchtid så jag skulle hitta något i farten. Så där city-aktigt, liksom.

Jag är en som gillar de flesta matkulturer och maträtter men i går, vet inte om det är gravidhormonerna, så var jag liksom inte sugen på något, fast hungrig. Blev handlingsförlamad. ”Men åh, bestäm dig nu bara!!, ska jag ta en kebab, sushi, smörgås, pasta eller vad!!” sa jag till mig själv. Men det var inte bara maten, det var stället också. Det är så viktigt för mig. Att det är ett trevligt ställe och man kan njuta av maten i lugn och ro i en trevlig miljö. ”Skärp dig nu annars åker vi hem hungriga”, hotade jag mig själv med tillslut. Då såg jag himmelriket! En food court under broarna på Kungsgatan – K25. Gått förbi den förut och varit nyfiken men aldrig gått in. Nu var det som om det var meningen.

Jag och min mamma har under flertalet år rest till London på höstarna och tidigt 90-tal så mötte jag min första food court där. Så exotiskt, så mycket storstad. Ett större rum med flertalet olika restaurangdiskar längs med väggarna och stora sittplatsytor i mitten. Det fanns det inte hemma i Stockholm då. Det var även restauranger som serverade mycket spännande mat så som tacos. Wow!

Så klart kom det till Stockholm ganska så snart och det är verkligen toppen. Är man i ett sällskap då alla är sugna på olika saker så blir ju alla nöjda. Eller då som i mitt fall, hungrig men inte vet på vad. Tog en lov inne i lokalen som ligger under ett av broparen på Kungsgatan. En lokal som innehållit allt möjligt utan att riktigt fungera. Nu verkar rummet hittat sin sak för det var verkligen fullsmockat. Fick välja mellan allt från dumplings, surdegsmackor till lchf-sallader och wokad kyckling. Tillsut föll valet på en hamburgare från Lilla Vigårda. Grymt god burgare och frasiga pommes.

Det var mycket folk i lokalen och köerna var lite skrämmande men allt gick mycket fort. De har jobbat bra med sin logistik för man behövde varken vänta länge på sin mat eller sittplats. Längst in i lokalen var det sittplatser i nivåer, som en amfiteater. Mycket snyggt. Också bra med platser vid barbord för många som äter ensamma kan tycka att det känns lite tråkigt att sitta själv vid bord för två, eller värsta fall fyra.

Sen så gillade jag att det som hängde på väggarna var affischer från stadens kulturutbud. Reklamaffischer för olika museer.

Gillade inredningen mycket. Att rören i taket fick synas och den lite ruffa känslan. Som att förstärka det faktum att vi befinner oss inne under ett bropar.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Louise Terling 16 oktober, 2013 at 10:59

  Hej!

  Mitt namn är Louise Terling, jag jobbar på P4 Extra med Lotta Bromé, Sveriges Radio.

  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig, vilken mailadress når jag dig på? Maila gärna mig på louise.terling@sr.se.

  Tack på förhand!

  Vänliga hälsningar,
  Louise Terling

 • Svara Sigri 16 oktober, 2013 at 11:12

  Vigårdas 24h Piggham, godare burgare finns nog inte! Så har du inte testat den tycker jag du ska göra det nästa gång. Vigårda är ett måste för mig att besöka när jag är i storastan:)

  • Svara Helena - amelia.se 17 oktober, 2013 at 09:23

   Men du, jag är såld. Låter som min grej helt och fullt!! Tack för tipset, det blir till att ta en vända till 🙂

   Kram
   Helena

   • Svara Sigrid 21 oktober, 2013 at 15:28

    Gör’t:) Den är riktigt god!

 • Svara joslinex 18 oktober, 2013 at 10:21

  åhh va hungrig jag blev nu! God burgare 🙂

 • Lämna en kommentar

  Close