Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 november, 2013

Wasahof – en restaurang du alltid kan lita på

Jag och underbara väninnor från min mammagrupp tog en härlig middag i våra gamla hoods, Vasastan. Nästan alla av oss har flyttat från området då vi alla ynglat av oss och behövt bo större. Vad kan då vara bättre än att återvända och ta en av vår gamla stadsdels institutioner – nämligen Wasahof. Det är ett ställe jag alltid återvänder till. Vet att jag aldrig blir besviken. Och då jag är mycket förtjust i skaldjur så är det dessutom en perfekt plats att ta sig till.

Jag har sagt det förut och säger det igen; det är härligt med alla nya krogar i Stockholm men jag blir ofta ledsen för de ser alla likadana ut och dessutom renoverar om ofta. Det gör att det är få krogar som har en tydlig historia och själ. Men Wasahof och några till håller sig till sin sak och genom det alltid är aktuella.

Hade jag inte varit gravid när vi var var där så hade jag gärna måffat i mig några ostron, vilket är ett av Wasahofs signum, men av nån anledning så ville jag satsa på att äta molusker. Det blev helt perfekta provencalska sniglar och moules frites. Så himlans gott och pommes fritsen var perfekta.

Vill man till Frankrike men har varken råd eller tid så kan en tur hit vara ett gott plåster på såret. Sådan härlig bistrokänsla.

Tyvärr var vi sena med bordsbokningen och då det är ett poppis ställe så hade vi tidsgräns på vårt bord på två timmar. Det förstörde lite vår middag, för personalen var mycket duktiga på att påminna oss om detta, ofta. Utöver det så fick vi en härlig kväll. Och det var tur att vi kom i väg för några utekvällar blir det väl inte för mig på ett tag för jag tror inte stadens krogar har amningsrum…

Comments (3)

 • Favoritstället när jag och maken blir sugna på ostron!
  Kläm ut din lilla bebbe snart finis, så vi får se vem det är 🙂
  Massa kramar Helena N

 • Håller tummarna för att er väntan snart är över. Det roliga är att när bebben äntligen kommer kan man inte fatta hur livet utan den lilla krabaten varit. Ta ett glas skumpa och starta fyrverkerierna 🙂

  Just nu har jag min efterlängtade Upplandskubb på jäsning i Kockumsgrytan. Återkommer när jag har resultatet klart.

  Nu åter till boken och ja det går ganska ok att skriva. Börjar att se slutet. Det är min lilla “förlossning” även om jag miljoner gånger hellre hade fått en bebbe på slutet istället för en bok. Kram

 • Erica AKA Tomtens Dotter

  När jag just hade flyttat till Stockholm, som 19-åring, hade jag min första dejt på Stockholmsmark där. God mat, väluppfostrad date. Dock blev jag tvungen att avpolletera honom när han erbjöd sig att köra mig på IKEA efter en date. Det var ju nästan lika seriöst som ett frieri haha

  Hoppas att bäbis är på gång snart!

  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.