Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 november, 2013

Äntligen riktigt kalas!

Hektiska dagar! Ledsen att bloggen legat lite tyst men vi har haft fullt sjå med två kalas i går. Först ut så var det dotterns 3 års kalas som äntligen gick av stapeln. Som hon längtat och frågat efter sitt kalas. Tror hon började fråga nån gång i juli. Sen så blev ju kalaset för kompisarna lite förskjutet då en lillebror bestämde sig för att dyka upp två dagar innan hennes riktiga födelsedag. Men som sagt; igår var det kompiskalas med 12 barn och 13 vuxna.

Dukningen gjorde jag så glad och kalasig jag kunde (med en parvel hängandes i BabyBjörn på magen). Nu syns inte det på dessa bilder men det är ballonger och serpentiner i hela rummet. Tänk vad det lilla gör för att skapa kalas!

Har genom åren köpt på mig små assietter med blommor och guldkant på Myrornas och loppisar för ca 5 kronor st. Bättre och roligare än papperstallrikar. Jag är så förtjust i dessa udda tallrikar, blir alltid lite roligare med dem.

Den rosa vaxduken är verkligen helt perfekt. Syns inte att det är vaxduk men man kan spilla vad som helst och inget fastnar. Sen att den rosa färgen dessutom är helt underbar hjälper ju också till.

Dottern hade önskat glasstårta så så fick det bli. Extra allt!

Sen följde lite lekar, dansstopp och fiskdamm. De vuxna hängde i köket och minglade. Det roliga var att alla föräldrar blev lite partysugna när dansmusiken satte igång. Ett rejält uppdämt  behov, kunde vi konstatera…

Kalaset varade mellan 14-16 och vid 17.30 steg nästa gäng in. Makens bror har fyllt 40 och var på besök i stan över helgen. Då var det passande att alla ballonger och serpentiner fick hänga kvar så vi fick fira honom med ett stort kalas. Vi blev då ett gäng på 12 pers och vi bjöd på makens sagolika lasagne och senare en rafflande omgång av brädspelet Orient Expressen långt in på natten. I dag är vi lite trötta och satsar på en dag med lugn, mys och julpyssel.

Önskar er en fin söndag!
Kram!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.