Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 december, 2013

Ge hyacinterna ett värdigt slut

Nu börjar mina hyacinter som jag köpte veckan innan advent att sacka ihop. De är fortfarande vackra och doftar gudomligt men tyngden från blommorna tar knäcken på de stackars stänglarna. Då finns det två saker att göra: Stötta upp dem eller göra dem till snittblommor för redo för sopnedkastet är de inte!

När vi bodde i stan köpte vi en hel del hämtmat och gärna från japanen runt hörnet. En hel drös engångs-chopsticks sparades i våra lådor för vi ville använda våra egna matpinnar. Dessa chopsticks är perfekta att stötta upp en lång hyacint med. Trycker ner nära löken och knyter om ett smalt band om stängeln.

De långa hyacinterna blir till en fin bukett att sätta i vas. Sätt i hop med något grönt, tex lingonris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.