Följ mig:
Inredning Utan kategori

Vårt nya köksbord. Exakt det vi drömde om

22 februari, 2014

Jag har tidigare skrivit om att vi velat göra vårt väldigt ljusa och fräscha kök mindre vitt och kallt. Se härhär och här. Visst är det snyggt med de rena och vita men jag har känt att det inte blivit helt vårt. Det är för opersonligt när det saknar värme tycker jag.

För att få in värme har vi nu varma glödlampor över bordet men då bordet var vitt behövdes det än mer. Ett bord mörkt trä ställdes på önskelistan. Gärna ett äldre slitet bord för att även få in känslan av historia och själ. Men det blev en långdragen jakt på diverse auktionssajter, Blocket, loppisar och butiker. Då ytan är smal, mycket smal, så var våra önskemått på bordet tydligen inte standard. Började istället leta efter snygga bänkskivor att sätta på egna ben eller bockar.

En eftermiddag för nån vecka sen så skulle jag ta död på en SL-minut (som oftast är typ 2,5 minuter) i väntan på tunnelbanan och slängde in mig på Blocket. Minsann, där var vårt bord. Det var som om alla punkter  över vårt drömbord vi önskade hade uppfyllts i ett slag. Längden, bredden, färgen och känslan var perfekt. ”Kom till mig, lilla bord – vi hör i hop!”

Av försäljaren fick vi veta att det är ett indiskt cateringbord. Det var lite oväntat. Vi ville ha ett bord med historia och själ och att detta bord kommit från Indien och kanske använts på bröllop gör det mycket spännande.

Det där med cateringbord är för att benen kan fällas ihop. Lite galet att ha det som flyttbart bord för nån lättvikter är det inte.

Där det varit sprickor har man spikat över med tunn metall. Galet charmigt tycker jag.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Alex 22 februari, 2014 at 21:39

  Helt underbart bord!grattis!
  Det ar ju en speciell kansla nar man hittar precis det man letar efter och det blir ratt!
  Kanslan med ett gammalt bord ar unikt,tank om det kunde beratta….
  Jag haller pa att lata bygga ihop ett liknande bord gjort utav gammla takbjalkar i kastanj trad!
  Gillar ochsa dina taklampor med de morka glodlamporna!
  Var hittar du de glodlamporna??
  Kram!

 • Svara Tess 22 februari, 2014 at 23:29

  Såååååå snyggt!!!!

  • Svara Helena - amelia.se 23 februari, 2014 at 17:05

   Och så mysigt att sitta vid.

   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close