Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 februari, 2014

Vårt nya köksbord. Exakt det vi drömde om

Jag har tidigare skrivit om att vi velat göra vårt väldigt ljusa och fräscha kök mindre vitt och kallt. Se härhär och här. Visst är det snyggt med de rena och vita men jag har känt att det inte blivit helt vårt. Det är för opersonligt när det saknar värme tycker jag.

För att få in värme har vi nu varma glödlampor över bordet men då bordet var vitt behövdes det än mer. Ett bord mörkt trä ställdes på önskelistan. Gärna ett äldre slitet bord för att även få in känslan av historia och själ. Men det blev en långdragen jakt på diverse auktionssajter, Blocket, loppisar och butiker. Då ytan är smal, mycket smal, så var våra önskemått på bordet tydligen inte standard. Började istället leta efter snygga bänkskivor att sätta på egna ben eller bockar.

En eftermiddag för nån vecka sen så skulle jag ta död på en SL-minut (som oftast är typ 2,5 minuter) i väntan på tunnelbanan och slängde in mig på Blocket. Minsann, där var vårt bord. Det var som om alla punkter  över vårt drömbord vi önskade hade uppfyllts i ett slag. Längden, bredden, färgen och känslan var perfekt. “Kom till mig, lilla bord – vi hör i hop!”

Av försäljaren fick vi veta att det är ett indiskt cateringbord. Det var lite oväntat. Vi ville ha ett bord med historia och själ och att detta bord kommit från Indien och kanske använts på bröllop gör det mycket spännande.

Det där med cateringbord är för att benen kan fällas ihop. Lite galet att ha det som flyttbart bord för nån lättvikter är det inte.

Där det varit sprickor har man spikat över med tunn metall. Galet charmigt tycker jag.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.