Följ mig:
Bakning & Godis Samarbeten

Snabbaste godaste chokladtårtan med Kungsörnen

6 juni, 2014

Hemma igen efter sköna dagar vid Medelhavet och vilken dag är inte bättre att komma hem till Svedala än just nationaldagen. I dag ska det bli en dag i trädgården med gräsklippning och fix. Och sen något gott i kväll att grilla. Pyntar gör vi med gulblå girlanger, det får bli vårt firande.

Men, jag tänker absolut inte missa Hela Kändis-Sverige Bakar som är på 4.an i kväll. Programserien fortsätter och det gör även Kungsörnens webutmaningen för mig, Att vara någons fru och Little dessert. Denna vecka var utmaningen att göra en tårta på bland det svenskaste (dagen till ära) vi har; schlager!

Så klart vill jag göra en tårta till vår stora schlagerdrottning Sanna Nielsen. Hon gjorde en underbar insats i Köpenhamn i klädd sin svarta spetsklänning och omringad av kristaller lös hon och sjöng storartat.

Tårtan är en supersnabb och supersmarrig chokladtårta med Kungsörnens chokladtårtemix. Gör två tårtor och det som ska vara som en topping använder jag som fyllnad mellan de två tårtorna så det blir en lagertårta. Fast först har jag ett lager kastanjepuré för att bryta det chokladiga lite och få in en nötighet. Toppar med lösvispad grädde. Superenkelt, snabbt och smarrigt!

Följ bara recept och instruktioner enligt förpackningen och du har jättegod chokladtårta på ett kick.

Sveper en svart spets runt tårtan och så skapar jag en fond med kristaller, så som Sannas scenshow i Melodifestivalen. Dramatisk men ändå feminin.

Vill du ha ett kändis-tårtogram kan du vinna det genom att rösta på din favorittårta av oss tre bloggare som du hittar på facebook.com/kungsornen. Du behöver inte alls rösta på min, jag vinner inget, utan jag bidrar bara med inspiration och ett tävlingsbidrag. In å tävla, inget att förlora och vem vill inte vinna en tårta??!!

(Nu ska ni inte tro att jag bakat här i ottan utan denna Snabba, Smarriga, SchlagerSanna-tårta kom till liv innan jag åkte till Kreta, fick tjuvstarta. Så tårtan är uppäten och borta!)

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close